eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

YAŞLI YAŞAM MERKEZİ AÇILIYOR

YAŞLI YAŞAM MERKEZİ AÇILIYOR
01 Ekim 2024 - 10:57

 

 

EV ORTAMI SICAKLIĞINDA BİR MEKAN

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Yaşlı Yaşam Merkezi” kuruluyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Ordu’da yaşayan yaş almış bireyler için çok sayıda proje hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi onların hayatlarına renk katacak yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda yaşlıların çeşitli aktivitelerle günlük vakitlerini keyifle geçirebilecekleri “Yaşlı Yaşam Merkezi” kuruluyor.

 

SOSYAL AKTİVİTELER İLE DOYASIYA VAKİT GEÇİRECEKLER

 

Yaşlıların sosyalleşmelerine önemli ölçüde destek olunacak merkeze gelen vatandaşlar burada dinlenebilecekleri, çayını yudumlarken kitabını okuyabilecekleri, arkadaşlarıyla sohbet edecekleri, televizyondan haberleri izleyebilecekleri, ev ortamı gibi rahat ve huzurlu hissedecekleri bir alanda gününü geçirecekler.

 

Tüm bunların yanında vatandaşların keyifle vakit geçirebilmesini sağlamak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Halk Eğitim Merkezinden gelen uzman öğreticiler eşliğinde hobi atölyeleri, müzik ve resim atölyeleri, el işi ürünleri, oymacılık vb. kurs hizmetlerinden yararlanacaklar. Yine özel kuaförlük hizmeti ile de kişisel bakımları da yapılmış olacak.

 

“GÜNLÜK 300 KİŞİ YARARLANABİLECEK”

 

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Emine Ela Karabulut merkez ile birlikte günlük 300 kişinin yararlanabileceğini söyledi.

 

Daire Başkanı Karabulut konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

“Altınordu ilçesi Şirinevler Mahallesi’nde merkezimizi çok yakında hizmete açacağız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in önlüğünde bu merkezde

yaşlılarımızın sağlıklı yaş almaları için kursların ve aktivitelerin olacağı bir alan oluşturduk. Günlük 300-400 kişinin hizmet alacağı merkezimiz şehrimize hayırlı olsun.”

 

MERKEZ YAKIN ZAMANDA AÇILIYOR

 

İnşaat çalışmalarının sona yaklaşıldığı merkez Altınordu ilçesi Şirinevler Mahallesi’nde yer alacak. Alt katında Yaşlı Yaşam Merkezi ile hizmet verilecek olan binanın üst katında ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin himayesinde bulunan Aile Danışma Merkezi yer alacak. Yeni bina ile birlikte Aile Danışma Merkezi de hizmet alanını genişletilerek danışanlarını daha iyi şartlarda ağırlamış olacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-