eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti: Aşevi İçin 15 Milyon TL Aktarıldı

Ünye Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti: Aşevi İçin 15 Milyon TL Aktarıldı
01 Ekim 2024 - 17:44

Ünye Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti: Aşevi İçin 15 Milyon TL Aktarıldı

Ünye Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın il dışında olması nedeniyle Başkanvekili Orhan Gürel başkanlığında yapıldı. Toplantıda 8 madde görüşülürken, imarla ilgili 3 madde oy birliği ile kabul edildi.

Aşevine 15 Milyon TL Destek

Toplantının öne çıkan gündem maddelerinden biri, Ünye Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’nden Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne 15 milyon TL ödenek aktarılması oldu. Başkanvekili Orhan Gürel, aşevine yapılan bu desteğin önemini vurgulayarak, “Aşevimizde günlük 400 aileye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bu hizmeti sürdürmek için 15 milyon TL’yi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne aktardık. Bu vesileyle yardımda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

2025 Yılı Bütçesi İçin Olağanüstü Toplantı

Toplantıda ayrıca, Ünye Belediyesi’nin 2025 yılı gelir ve gider bütçesi ile performans programı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bu maddelerin görüşülmesi için 15 Ekim 2024 tarihinde olağanüstü meclis toplantısı yapılacağı bildirildi.

2025-2029 Stratejik Plan Kabul Edildi

Gündemde yer alan bir diğer önemli madde, Ünye Belediyesi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik planı oldu. Mali Hizmetler Müdürü İlhan Odabaşı, bu planla Ünye’nin sosyal, kültürel, sağlık, altyapı ve üstyapı alanlarındaki gelişimine odaklandıklarını belirterek, planın oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı.

Başkan Tavlı’ya Yetki Verildi

Son olarak, “Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya, bulunmadığı durumlarda ise Başkanvekiline yetki verilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-