eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Limanı Kiranladı!

Ünye Limanı Kiranladı!
04 Ekim 2024 - 1:52

Büyükşehir Ünye Limanı’nı da Kiraladı!

Sadece Ordu’nun değil Karadeniz’in önemli limanlarından Ünye Limanı, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla Ünye Oyak Çimento’ya 10 yıllığına 501 milyon liraya kiralandı.

Karadeniz’in stratejik öneme sahip limanlarından biri olan Ünye Limanı, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda yıllık 501 milyon liraya 10 yıllığına kiraya verildi. Yapılan ihale sonucunda liman, Ünye Oyak Çimento tarafından kiralandı. Anlaşmanın detaylarına göre, Ünye Oyak Çimento, limanın 1. kısmını 10 yıllığına, 2. kısmını ise yıllık bazda kiralayarak kullanım hakkına sahip oldu.

TİCARİ POTANSİYEL DEĞERLENDİRİLEMEDİ Mİ?

Ünye Limanı, sadece Ordu değil, tüm Karadeniz için büyük ticari potansiyele sahip bir merkez olarak değerlendiriliyor. Doğru planlamalarla, limanın bölge ekonomisine katkısı çok daha fazla olabilirdi. Ancak uzmanlar tarafından gerçekleştirilen kira anlaşmasıyla, limanın tam kapasiteyle kullanılamayacağı ve potansiyel gelir fırsatlarının göz ardı edildiği düşünülüyor

 

ÜNYE OYAK ÇİMENTO HAKKINDA

Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar lideri olarak faaliyetlerini 7 fabrikada, satışlarını 7 coğrafi bölgede sürdüren OYAK Çimento, verimlilik, yaratıcılık ve kâr odaklılık ilkeleriyle çimento kullanım alanlarını geliştiren, ülke pazarında etkin rol oynayan lider bir topluluktur.

OYAK Çimento, toplam 12,6 milyon ton klinker ve 22,9 milyon ton çimento üretimiyle “Türkiye’nin en büyük çimento markası” olarak biliniyor

Şirketin 2020 yılındaki geliri ise 2,93 Milyar Lira, Şirketin yönetim kurulu başkanlığını da Suat Çalbıyık yapıyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-