eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

HAYVAN DOSTU KENT ÜNYE

HAYVAN DOSTU KENT ÜNYE
04 Ekim 2024 - 15:57

 

Ünye Belediyesi son dönemde ortaya koyduğu projelerle Hayvan Dostu Kent olarak anılıyor.

Ünye Belediyesi 2023 yılında hizmete açtığı kompos ve sokak hayvanları mamam üretim tesisi ile hem gıda israfının önüne geçmeyi başardı hem de sokak hayvanları için sağlıklı mama üretimi gerçekleştirmeye başladı.

Üretile bu mamalar hayvan severlere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Geçtiğimiz bir yılda bu kapsamda 17 ton ücretsiz mama dağıtımı yapıldı.

Yine bir yıllık süreçte 3 bine yakın hayvanın tedavileri ve kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirildi.

Başkan Tavlı, “Sokak Hayvanları Konusunda Hassas Bir Süreç Yürütüyoruz”

04 Ekim Dünya Hayvanları Günü dolayısıyla Ünye Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda bir etkinlik düzenledi. Etiklikte hayvan severlere ücretsiz mama ve mama kabı dağıtıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sokak hayvanları konusunda son derece hassas bir süreç yürüttüklerini kaydetti Başkan Tavlı Yaptığı konuşmada, “Ünye Belediyesi olarak çok sayıda sosyal tesise sahibiz. Bu tesislerimizde günlük olarak tüketilmeyen gıdaları ve yine pilot bölgelerden topladığımız günlük gıdaları tesisimizde hayvanlarımız için granül mama haline getiriyoruz. Böylece onların sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılıyoruz dedi.

Başkan Tavlı, “Barınak Sorununa Kalıcı Bir Çözüm Getiriyoruz”

Sokak Hayvanlarının barınak ihtiyacı konusunda yer belirleme işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yerin tahsisi ile birlikte kısa sürede barınak ihtiyacının ortadan kalkacağı müjdesini de verdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-