eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Tarihi Yalı’da Büyük Skandal! Para Hırsı, Tarihi Yok Mu Ediyor?

Tarihi Yalı’da Büyük Skandal! Para Hırsı, Tarihi Yok Mu Ediyor?
16 Ekim 2024 - 3:32

Tarihi Yalı’da Büyük Skandal! Para Hırsı, Tarihi Yok Ediyor!

Ünye’nin sembolü haline gelmiş tarihi yalı, tam anlamıyla bir talan ile karşı karşıya! Yüzyıllardır ayakta duran bu olağandışı yapı, rant uğruna göze göre katlediliyor. Her geçen gün ortaya çıkan yeni skandallar, halkın sabrını taşırken, Yetkili kurumlar sessizliğe gömülmüş durumda. Kamuoyunun vicdanını yaralayan bu özgürlüğün, tarihin değişiminin geri dönüşsüz biçimde yok ediyor.

Yasalara Karşı Kumpas!

Tarihi  dokusuna uygun olmayan dekorasyonun özel izinlerle yapılması, büyük bir rezaletin ortaya çıkmasına neden oldu. Vatandaşlar, bu izinlerin nasıl alındığını, hangi kişilerin devreye sokulduğunu sorgularken, bilgilerin şeffaflıktan kaçınması büyük bir kumpasın işareti olarak düşünülüyor. Yüzyıllara dayanan   tarihi yapı ,  yasal olmayan yollarla içeriden hangi yetkililer kullanılarak regal gösteriliyor. Defaatle sorulan soruyu soran halk diyor ki, para herşeyi halleder mi ? yoksa kuralları hatır gönül işimi şekillendiriyor.Halk bu sorunun cevabını bekliyor! Ayrıca kurum içindeki yetkilinin kimliğini merak ediyor.

“Tarihi Katledenlere Hesap Sorulacak!”

Ünye halkı isyan ediyor! Tarihi değerlerin yok olmasının karşı çıkarken, rant hırsının tarihi yalıyı adım adım yok etmesine daha fazla sessiz kalınamayacağını belirtiyorlar. “Bu topraklarda tarih, para hırsına kurban edilmez!” diyen Ünyeliler, sorumlulardan hesap sorulması yüksek sesle bağırıyor. Skandalın büyümesine rağmen kurum  hala sessiz. Halk ise çok net: “Tarihi katledenlere hesap sorulacak!”

Çakır”Bu isyana kayıtsız kalamazdık”

Tarihin yok edilmesine gösterilen isyana kulak tıkayamazdık, halk bizi tükürüğüyle boğardı diyen Karadeniz Radyo  Televizyon ve  Gazeteciler dernek Başkanı Cihan Çakır Burak Tarımla yaptıkları reklam sözleşmesini Ünye’nin menfaati için tek taraflı fesh ederek  objektif yayınlara devam edeceklerini belirtti. Çakır, önceden olduğu gibi tarafsız bir kurum olarak kamuya  ve söz konusu firmaya aynı mesafede olmayı tercih ettik. Gerçeklerin ortaya çıkması için önceden Burak Tarıma verdiğimiz söz haklarını , halkımıza vermek ve bu isyana kulak tıkamamak için etik kurallar çerçevesinde haberler yapacağız. Bu nedenle ahlaki yapımız nedeni ile yanlı olmama adına reklam sözlesmesini fest ettik.Her iki tarafada eşit mesafede söz vermeye devam edeceğiz taraflara duyurulur”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-