eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Vali EROL’un 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Vali EROL’un 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı
18 Ekim 2024 - 11:04

Yerel demokrasinin en köklü ve özel uygulamalarından birisi olan muhtarlık müessesesi, halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, diğer yandan hem geleneksel hem de gününüz kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil etmektedir.

Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olmakla birlikte devlet ve millet bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır.

Bugün muhtarlarımızın ülkemize olan katkıları, yerel yönetimlerin daha etkin çalışmasına büyük bir ivme kazandırmaktadır. Yerel ihtiyaçların tespiti, vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması ve toplumsal dayanışmanın pekiştirilmesi noktasında muhtarlarımızın özverili çalışmaları, Türkiye’nin en ücra köşesinde bile hayat kalitesini arttırmaktadır. Onların sorumluluk bilinciyle yerine getirdikleri görevler, sadece yerelde değil ülke çapında bir kalkınmanın ve ilerlemenin teminatıdır.

Bu vesileyle, yerel yönetimlerle vatandaşlarımız arasında göz ardı edilemez bir bağ kuran ve toplumun sorunlarını yakından takip ederek çözüme kavuşturan muhtarlarımızın gayretli çalışmalarının devamını diliyorum.  Bu önemli görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getiren mahalli idarelerimizin temel taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-