eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

“Doğal Olan Normal Doğum” Kapsamında Eğitim Düzenlendi

“Doğal Olan Normal Doğum” Kapsamında Eğitim Düzenlendi
18 Ekim 2024 - 11:37

 

Sağlık Bakanlığı tarafından, anne ve bebek sağlığını korumak, normal doğumu teşvik etmek ve nüfus artış hızını sürdürülebilir bir seviyede tutmak amacıyla geliştirilen “Normal Doğum Eylem Planı” çerçevesinde bir toplantı düzenlendi. 17 Ekim 2024 tarihinde, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’nın organizasyonunda gerçekleşen toplantıya, ilimiz kamu hastanelerinin sağlık bakım hizmetleri müdürleri, E ve D grubu hastanelerin idari ve mali işler müdürleri, hastane gebe okulu sorumlu ebeleri ve doğum salonu sorumlu ebeleri katıldı.

Toplantı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özerhan Özer’in açılış konuşmalarıyla başladı. Gebeliğin 40 haftasına atıfla, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Normal Doğum Haftası’nda başlayıp 10 Temmuz 2025 tarihine kadar sürecek olan 40 haftalık bir çalışma takvimi planlandı. Bu süreçte yapılacak çalışmalar ve etkinlikler hakkında katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, normal doğum oranlarını artırmak için Gebe Okulu eğitimlerinin yaygınlaştırılması, Gebe Okulu sayılarının artırılması ve “Anne Dostu Hastane” çalışmalarının hızlandırılması konuları ele alındı. Ayrıca, “Doğal Olan Normal Doğum” sloganıyla bilgilendirme eğitimlerinin ve etkinliklerin duyurulması için adımlar atılması kararlaştırıldı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-