eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye ve Ordu’da Narkotik Operasyonları: Çok Sayıda Şüpheliye Adli İşlem

Ünye ve Ordu’da Narkotik Operasyonları: Çok Sayıda Şüpheliye Adli İşlem
23 Ekim 2024 - 15:10

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ekim ayı içerisinde Ünye ve Ordu’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında çok sayıda şüpheliye adli işlem yapıldı.

14 Ekim 2024 tarihinde, savcı talimatı üzerine bir kişi hakkında uyuşturucu madde kullanmaktan adli işlem gerçekleştirildi. Aynı gün, şüphe üzerine durdurulan bir şahsın üzerinde yapılan aramada, 0,53 gram metamfetamin, 2,86 gram esrar ve 1,22 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi. Şahıs hakkında uyuşturucu madde ticaretinden adli işlem yapıldı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

15 Ekim 2024‘te, bir araçta yapılan aramada 47,64 gram sentetik kannabinoid hammaddesi bulundu. Şüpheli, uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklandı. Aynı tarihte, bir başka şüpheli de savcı talimatıyla uyuşturucu madde kullanmaktan adli işleme tabi tutuldu.

16 Ekim 2024’te, 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda, dört farklı adreste arama yapıldı. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmamakla birlikte, 5 şüpheliden ikisi serbest bırakılırken, üçü mahkemece tutuklandı. Aynı gün, iki şüphelinin üzerinde bir adet ecstasy hap ele geçirildi ve uyuşturucu madde kullanmaktan adli işlem başlatıldı. Ayrıca, bir başka şahsın üzerinde 1,42 gram esrar bulunarak adli işlem uygulandı.

Yine 16 Ekim 2024 tarihinde, üç kişinin yakalanmasına yönelik başka bir eş zamanlı operasyonda üç adreste arama yapıldı. Bu operasyonda iki şüpheli tutuklanırken, bir şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Aynı gün, Ordu ve Ünye Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından müştereken yürütülen operasyonda 7 adrese baskın yapıldı ve çeşitli miktarlarda sentetik ecza ve metamfetamin ele geçirildi. Yakalanan 7 şüpheliden S.O.Y (26) ve Ş.K (46) adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, K.O (41), H.Ç (39), B.A (31), İ.İ (26) ve S.B (26) isimli 5 şüpheli tutuklandı.

19 Ekim 2024 tarihinde, yapılan aramada iki şahsın üzerinde toplam 0,34 gram metamfetamin ve 2,88 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi. Şüphelilerden biri uyuşturucu madde kullanmaktan, diğeri ise uyuşturucu madde ticaretinden adli işleme tabi tutuldu ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan bu operasyonlar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve bölgedeki uyuşturucu trafiğinin önlenmesine yönelik önemli adımlar olarak değerlendirildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-