eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Devlet Hastanesi’nde Pedodonti Kliniği Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Ünye Devlet Hastanesi’nde Pedodonti Kliniği Hizmet Vermeye Devam Ediyor
24 Ekim 2024 - 13:47

 

Ünye Devlet Hastanesi’nde Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Kliniği hizmet vermeye devam ediyor. Hastanede görev yapan Pedodonti Uzmanı Dt. Elif Korkmaz, çocuk diş hekimliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pedodontinin, 0-13 yaş arasındaki çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlığını korumayı amaçladığını belirten Korkmaz, “Pedodonti, doğumdan itibaren daimi dişlerin tamamlanmasına kadar olan süreçte diş gelişimini, ağız ve diş sağlığını izleyen bir diş hekimliği uzmanlık alanıdır. Kısaca çocuk diş hekimliği olarak tanımlanabilir” dedi.

Pedodontide temel amacın çürükler, kalıtsal sorunlar ve travmalar karşısında diş sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Pedodonti uzmanları, bebeklik döneminden itibaren çocukların ağız ve diş sağlığını, çene ve yüz bölgesi gelişimini takip eder ve koruyucu önlemler alır. Bu dönemde önleyici, koruyucu ve tedavi edici yöntemler uygularlar” şeklinde konuştu.

Pedodonti Hangi Uygulamaları Kapsar?
Korkmaz, “Pedodontistler, bebeklikten gençlik dönemine kadar ağız ve diş sağlığı için gerekli önlemleri alır. Çocuklardaki çürükleri tespit eder ve koruyucu uygulamalar yapar, doğru diş fırçalama alışkanlıkları kazandırır, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının oluşturulmasına destek olur. Süt dişleri ve daimi dişlerdeki şekil bozuklukları ve çürükler için tedaviler uygular, diş gelişimini takip eder ve erken diş kaybı durumlarında yer tutucu tedaviler gerçekleştirir. Ayrıca ebeveynleri de çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirir ve yönlendirir” dedi.

Pedodonti Neden Önemlidir?
Korkmaz, “Çocukluk ve bebeklik döneminde ağız ve diş sağlığı bakımı için pedodonti uzmanına başvurulmalıdır, çünkü bu uzmanlar çocuklarla iyi iletişim kurma konusunda deneyimlidir. Ayrıca, diş sağlığıyla ilgili bilgileri çocukların seviyesine uygun şekilde aktarabilirler. Pedodontistler, çocukların ağız ve diş yapısını çok iyi bilir ve diş tedavilerini oyun yöntemleriyle gerçekleştirir. Aynı zamanda çocuk psikolojisi konusunda da bilgi sahibidirler” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-