eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE DEVLET HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA

ÜNYE DEVLET HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
09 Mart 2016 - 14:43

S

Daha önce Laparoskopik Neftektomi ameliyatı yaparak ilçe hastanesi bazında bölgede bir ilki gerçekleştiren Ünye Devlet Hastanesi Ürologları YİNE bir ilke daha imza attılar.

Rutin kontrollerde sol böbreğinde tümör saptanan hastaya Op.Dr. Yusuf Baykal ve Op.Dr. Hasan Çetin tarafından bu defa Parsiyel Nefrektomi ameliyatı yapıldı. 4 saat süren ameliyatla hasta sağlığına kavuştu.

Yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Op.Dr. Yusuf Baykal ve Op.Dr. Hasan Çetin, “Parsiyel nefrektomi yani Nefron koruyucu cerrahi uygun vakalarda günümüzde tercih edilen bir ameliyat yöntemidir. Bu vakada sadece tümör dokusu çıkarıldı. Geride kalan böbreğin sağlam dokusu korunmuş oldu”dediler.

Op.Dr. Yusuf Baykal ve Op.Dr. Hasan Çetin zorluk derecesi A Grubu olan bu ameliyat için ekip uyumunun önemli olduğunu ifade ederek, “burada ekip uyumu çok önemli. Ünye Devlet Hastanesinde çok iyi bir ekibimiz var ve biz bu ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik. Bu yüzden tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

 

Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Yusuf Baykal ve Op.Dr. Hasan Çetin’i tebrik eden Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Güray Yılmaz  Parsiyel  Nefrektomi ameliyatının  ilçe hastanesi bazında yapılmadığını ve daha çok Üniversite hastanelerinde yapılan bir ameliyat olduğunu ifade ederek, “hekimlerimiz ve ekibi bizleri de sevindiren ve gurur duyacağımız bir operasyon gerçekleştirmiştir. Kendilerini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-