eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

BAŞKAN USLU MERAK EDİLEN SORUYU CEVAPLADI

BAŞKAN USLU MERAK EDİLEN SORUYU CEVAPLADI
10 Mart 2016 - 0:28

NNN

TMO FINDIK ALIMI YAPMAYACAK

Son zamanlarda fındık fiyatlarının beklenilenin altında seyretmesi üreticileri bir hayli üzdü. Fiyatların yükselmesi bekleyen üreticiler ise gözü kulağı yetkililerden gelecek bir açıklamayı bekliyor. Son günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri Karadeniz Bölgesi’nde üretici, Ziraat Odaları ve Ticaret Borsaları ile görüşmeler yapıyor.  

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, gazetemize yapmış olduğu açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerinin piyasada dolaşarak üretici, Ziraat Odaları ve Ticaret Borsaları ile görüşmesi hakkında şunları söyledi; “Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri piyasada dolaşıyor. Bu kapsama da Ziraat Odaları ve Ticaret Borsaları ile görüşüyorlar. Şuanda Ünye Ticaret Borsası’na TMO yetkilileri gelmedi. Ama muhtemelen Ordu Ticaret Borsası ile görüşmüşlerdir. Bunun amacı ise bu sene değil de seneye herhangi bir depo açıldığı takdirde üretici bu depolara fındığını bırakır mı? Emanete bize getirirler mi? Onun araştırmasını yapıyorlar. Ama TMO yetkililerin araştırma yapması kesinlikle bir müdahale alımı yapılacağı anlaşılmasın. Zaten Sayın Faruk Çelik müdahale alımının olmayacağını Trabzon’da yapılmış olan toplantıda söylemişti. Ben fındık fiyatlarının yukarı çıkacağını düşünmüyorum. Depo açılırsa üreticilerin emanetlerini alacak” dedi.

Depoların Açılması Lisanslı Depoculuğa Geçişi Sağlayacaktır

Başkan Uslu, depoların bu sene değil de seneye açılarak alım yapacağını belirterek şunları söyledi; “Ama bundan bu sene alacaklarını anlamasınlar. Bu işlemler ileriye dönüktür. Yapılan bu çalışmalar bu sene sonrası içindir. Bu depolar açılırsa bu da lisanslı depoculuğun çalışmaları olur. İleriye dönük lisanslı depoculuk olabilir. Şuanda üreticiler açısından fiyatların yükseleceği beklentisi var.  Ama borcu olan üreticiler fiyatlar ne kadar düşük olursa olsun fındığını bekletmeyerek pazara indirecek. İnsanlarda hava urumu beklentisi var. Yani üreticiler Mart ayının geçmesini bekliyor. Zaten bu malların hepsi satılmayacak. 100 bin ton arz fazlası olacak ki seneye devir etsin” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-