eskort samsun

ÜNYENETHABER

“RAHAT BİR NEFES İÇİN HAREKETE GEÇİN”

“RAHAT BİR NEFES İÇİN HAREKETE GEÇİN”
10 Mart 2016 - 23:32

dd

7-13 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle açıklama yapan Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Saliha YEŞİLDUMAN  uzun süreli akciğer, solunum problemi olan bireylerin nefes darlığı hissetmeksizin hareket etmesi ve normal günlük aktivitelerini yapmasını güçleştirmektedir. Pulmoner rehabilitasyon uygulamaları nefes darlığı ile başa çıkabilmeyi ,aynı zamanda daha güçlü ve sağlıklı hisssetmeyi sağlar.dedi.
‘Rahat bir nefes için harekete geçin’ sloganıyla 7-13 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası’nın kutlandığını dile getiren Dr.Saliha YEŞİLDUMAN pulmoner rehabilitasyonun öneminivurguladı.
Dr. Saliha YEŞİLDUMAN konuyla ilgili yaptığı açıklamada, pulmoner rehabilitasyon, uzun süreli solunum hastalığı olanlar için uygulanmakta olup,nefes darlığı nedeni ile yaşam kalitesi bozulan hastalara yönelik programdır.

Nefes darlığı, günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlanma, yaşam kalitesinde azalma veya egzersiz kapasitesinde kısıtlılığı olan tüm solunum hastalarına Pulmoner rehabilitasyon uygulanabilmektedir.

Pulmoner rehabilitasyon, her yaştaki solunum hastalarına rehabilitasyon ünitelerinin özelliklerine bağlı olarak hastanede, ayaktan ya da evde uygulanabilmektedir.

KOAH başta olmak üzere astım, bronşektazi, kistik fibrozis, göğüs kafesi  hastalıkları, solunum problemi yaratan sinir kas hastalıkları,akciğeri etkileyen bağ doku hastalıkları, akciğer nakli bekleyen veya akciğer ameliyatı öncesi ve sonrası solunum problemi olan hastalar pulmoner rehabilitasyon programlarına başvurabilir.
Son olarak Dr.Saliha YEŞİLDUMAN;”Kronik akciğer hastalığından dolayı nefes darlığı, çabuk yorulma ve güçsüzlük hissediyorsanız, günlük aktivitelerinizi yapmakta güçlük çekiyorsanız değerlendirme için Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurduktan sonra pulmoner rehabilitasyon programlarından yararlanabilirler” diye ifade etti.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-