eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

“Erbakan Sıradan Değil, Dönüşümcü Liderdi”

“Erbakan Sıradan Değil, Dönüşümcü Liderdi”
10 Mart 2016 - 11:49

DD

Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı, Erbakan’ın vefatının 5. yıldönümü nedeniyle “Erbakan’ı Anlama” konulu konferans programı düzenledi. Programa konuşmacı olarak katılan Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, Necmettin Erbakan’ın sıradan değil dönüşümcü lider olduğunu ifade etti.

Alyans Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz, Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, MHP Ünye İlçe Başkanı Faruk Korkmaz, BBP Ünye İlçe Başkanı Erol Özkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erbakan’dan Geriye Milli Görüş Kaldı

Programda açılış konuşması yapan Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, merhum Erbakan’dan kendilerine Milli Görüş fikriyatının kaldığını belirterek; “Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız, 85 yaşında iken 27 Şubat 2011 tarihinde halka yürümüştür. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Kendisi ‘Canıyla ve malıyla cihad eden bir Müslüman” olarak hatırlanmak istemiştir. Bizde merhum hocamızın bu gayretine şahit olduk. Merhum Erbakan Hocamız aramızdan ayrılırken bize en önemli emanet olarak Milli Görüş fikriyatını bırakmıştır. Bu görüş sadece Türkiye için ya da sadece Müslümanlar için çalışma gayreti için değil, tüm insanlığın barış ve refahı için çalışma gayretidir” dedi.

Erbakan’ın Anılmaya İhtiyacı Yok, Bizim Anlamaya İhtiyacımız Var

Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz’de konuşma yaparak, rahmetli Erbakan’ın anılmaya ihtiyacı olmadığını ifade ederek; “Yanlış anlaşılmasın ama Erbakan Hocamızın anılmaya ihtiyacı yok. O 85 yıllık hayatını sadece malıyla Can’ıyla Cihat eden bir Müslüman olarak anılmak için yaşadı, ömrünü tamamladı, rabbine hicret etti ama bizim onu anmaya ve anlamaya ihtiyacımız var” dedi.

Sıradan Liderlerden Farklıydı

Programa Konuşmacı olarak katılan Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan şişe konuşmasında, Necmettin Erbakan’ın sıradan liderlerden farklı olduğunu ifade ederek; “İnsanlar doğarlar, belli yaşam sürerler sonra da ahirete intikal ederler. Ahirete gidenlerden bazı insanlar vardır ki hiçbir şekilde anlaşılmaz konuşulmaz ifade edilmez. Bazı insanlar vardır ki onlar geleceğe ışık tutarlar, öldükten sonra ortaya koymuş olduğu kavramlar, ölçüler, ifadeler, hedefler devam eder. Liderler 2 türlüdür. Birinci liderler düz liderlerdir, mevcut sistemi idare eden liderlerdir. Mevcut sistemle alakalı en ufak bir değişiklik yapmaz, sadece oturduğu sandalyeyi düşünür, koltuğu düşünür. Onlar yaşadıkları çağ içerisinde yaşarlar ve giderler. Bazı liderler vardır ki bunlar dönüşümcü liderler olarak ifade edilir, yaşadıkları dönemde öyle şeyler ortaya koyarlar ki öldükten sonra da 100-200 yıl hatta kıyamete kadar ortaya koymuş olduğu idealler devam eder. İşte Erbakan hocamızda, milli görüş hareketimizde sıradan düz bir hareket değil, değiştiren ve dönüştüren harekettir. Rahmetli Erbakan hocamızda böyle bir liderdir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-