eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIK FİYATI 11 LİRA SINIRINDA

FINDIK FİYATI 11 LİRA SINIRINDA
12 Mart 2016 - 0:02

buyuk-findik-fiyati-yukseliyor-119165Ordu’da geçtiğimiz haftalarda 8 lira bandına kadar gerileyen fındık fiyatları üreticileri kara kara düşündürdü. Ancak TMO’nun fındık alımı yapacağıyla ilgili iddialar piyasayı hareketlendirdi. Fındık fiyatları borsalarda 9 liranın üzerine çıkarken, serbest piyasada ise 10 lirayı gördü.

Fındık fiyatı son birkaç gündür yeniden yükselişe geçince üreticilerin umutları artmaya başladı. Borsalarda 9 liranın üzerine çıkan fiyat, serbest piyasada da 10 Lirayı gördü. TMO’nun adı bile piyasayı hareketlendirdi. Sezonda 14 buçuk Liraya kadar yükselmesinin ardından bir anda düşüşe geçerek 8 lira bandına gerileyen fındık fiyatları on binlerce üreticinin kabusu oldu. Fındığını pazara indirmeyen ve elinde bekletmeye devam eden binlerce üretici, bu fiyatlar karşısında hayal kırıklığı yaşadı.

Fındık fiyatları hafta başından itibaren artışa geçerek Ordu Ticaret Borsası’nda 9,30, Fatsa Ticaret Borsası’nda 9.50 ve Ünye Ticaret Borsası’nda ise 9 TL’den işlem görürken, serbest piyasada ise 10,50 – 11.00 TL aralığından işlem görüyor. Fiyatın artışa geçmesiyle birlikte gözler yeni haftaya çevrildi. 14 Mart Pazartesi günü borsaların açıklayacağı rakam on binlerce üretici tarafından heyecanla bekleniyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-