eskort samsun

ÜNYENETHABER

İstiklal Marşımız’ın Kabulünün 95. Yılı Kutlu Olsun

İstiklal Marşımız’ın Kabulünün 95. Yılı Kutlu Olsun
12 Mart 2016 - 15:13

j

Türk Milleti Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmış ve bağımsız bir ülke yaratarak tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır.
Bin bir güçlük içerisinde verilen Kurtuluş Mücadelesi devam ettiği sırada vatan sevgisini ayakta tutmak, milletimizin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek ulusal heyecanımızı artırmak için “Milli Marşa” ihtiyaç duyulmuş ve bu amaçla bir yarışma açılmıştır. Açılan yarışmada da Türk Milletinin kahramanlığını, kararlılığını, vatanına olan sevgisini, inancını, mücadeleci karakterini ve bağımsızlık tutkusunu anlatan Mehmet Akif Ersoy’un şiiri birinci seçilerek, 12 Mart 1921 tarihinde “İstiklal Marşımız” olarak kabul edilmiştir.
Her mısrasın da büyük anlamlar yüklü olan İstiklal Marşımız Türk Milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için verdiği mücadeleyi gelecek nesillere aktaran eşsiz bir eser, Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün simgelerinden birisidir.

Günümüzden 95 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşımız ‘korkma’ diye başlıyor. O gün ‘Korkma’ demek, ‘en güç koşullarda bile işgale, isyana, her tür iç ve dış zorbalığa, tehdide bedel ödemeyi göze alarak kararlılıkla karşı çık’ demektir.
Milletimizin özgürlük ve egemenliğini haykıran, büyük bir gururla, saygıyla ve heyecanla söylediğimiz İstiklal Marşımız bayrağımız ile birlikte sonsuza kadar varlığını sürdürecektir.
Bu düşünceler ışığında İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bağımsızlık savaşı kahramanlarını, şehit ve gazileri bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-