eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Muhabbet Geceleri”’ne Yoğun İlgi…

“Muhabbet Geceleri”’ne Yoğun İlgi…
12 Mart 2016 - 10:35

kl

Kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ve hayra vesile olması amacıyla Ser Organizasyon Semerkand Vakfı’nın Ünye’de düzenlediği “Kardeşlik ve Aile” temalı Muhabbet Geceleri programına yoğun ilgi oldu.

Ünye Kapalı Spor Salonu’nda düzenlen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şahin Bacacı’nın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Muhabbet Gecelerini düzenleme amaçlarına ilişkin Semerkand Vakfı Ünye Başkanı Mustafa Göç yaptığı açıklamada, “Muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır.  Muhabbet bir gönle girmenin en iyi yoludur. Gönüller fetih edilerek her sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül dağarcığı açılarak yarınlara umut olabilir. Aileleri gönül bağları ile birbirine kenetleyebilir. Ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilirse yıkılmadan hayatını devam ettirebilir. Bu hakikat hizmet etme adına yurtiçi ve yurt dışında Muhabbet Gecesi adı altında program gerçekleştirerek tüm kalplere ihtiyacımız olan hakiki muhabbetin yerleşmesine hizmet ederek, insanlarımıza keyifli saatler yaşabilmektir” dedi.

Programa katılan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Muhabbet insanın içini ısıtan, samimiyeti de beraberinde getiren sıcak bir kelimedir. Mevlana’ya göre muhabbet ve merhamet insanlığın sıfatıdır.  Muhabbet saygıdır, sevgidir, yarenliktir, samimiyettir. Muhabbet; rabbimizin teveccüh mekanı olan gönülleri birbirine ulaştıran bir köprüdür. Bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Dinimizin, gönüllerin fethedilmesiyle tüm sorunların çözüleceğini savunan bir felsefesi vardır” diye konuştu.

Günümüzde Müslüman coğrafyasının muhabbetin bereketli bağlarıyla birbirlerine kenetlenmeye çokça ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Çamyar; “Dünya Müslümanları zulüm ve gözyaşı içerisinde Mekkeli muhacirler misali yurtlarını terk etmek zorunda bırakılırken, tüm dünyanın Medine’deki Ensarların muhabbetine ve güzel ahlakına ne kadar susadığını görmekteyiz. Zulmün ve gözyaşının önüne ancak, Allah’ın bir lütfu olan muhabbetin sağlam temelleri üzerinde, Müslüman kardeşliğimizi inşa ederek geçebiliriz. Unutmayalım ki; Allah için birbirimizi sevmek ve din uğruna kardeş olmak, Allah’a yakınlığın en faziletlisi ve ibadetlerin en güzelidir. Bu ibadetin temelinde güzel ahlak vardır. İnsanlığın saadet ve selameti için emek veren, bu güzel geceyi organize ederek bizleri burada bir araya getiren kardeşlerime teşekkür ediyorum”dedi.

Programda Ünyeli ilahi grubu Grup Nakkaş, dini sohbet yapmak adına Yusuf Duru ve Murat Belet sahne aldı. Son olarak Dursun Ali Erzincanlı’nın sahne alarak müzik şöleni yaşattığı gecenin ardından program son buldu.

Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, Semerkand Vakfı Ünye Başkanı Mustafa Göç, pek çok sayıda vatandaş katıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-