eskort samsun

ÜNYENETHABER

İHALE TARİHİ 21 MART

İHALE TARİHİ 21 MART
12 Mart 2016 - 14:09

w

Ünye Belediyesi’nin PTT karşısında yapmayı planladığı Alışveriş Merkezi ihalesi ertelendi.

Kültür Sarayı ve Sinemanın bulunduğu belediye iş merkezinin yıkılarak yerine yapılması planlanan Alışveriş Merkezi’nin ihalesi dün Belediye Başkanlık makamında gerçekleşti. İhaleye girebilmek için 6 şartname satın alınırken, ihaleye 3 firma teklif verdi.

Otopark, alışveriş merkezi ve sosyal alanların bulunduğu 3 bin 13 m2 temel ve toplam 15 bin 589 m2 kapalı alandan oluşacak 6 katlı alışveriş merkezinin ihalesi Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başkanlığındaki ihale komisyonu tarafından gerçekleştirildi. İhaleye Bayraktar Otomotiv, Güler İnşaat ve Ateşli Yapı taahhüt olmak üzere üç firma teklif verdi.

İhale komisyonu tarafından teklif veren firmaların teknik şartnamede yer alan belgeleri tek tek incelendi. İnceleme sonucunda Bayraktar Otomotiv, teklif zarfını usulüne uygun hazırlamadığı, Ateşli Yapı Taahhüt ise geçici teminatı yatırmadığı için ihale dışı kaldı.

Teklif veren 2 firma ihale dışı kalırken, ihalede tek Güler İnşaat kaldı. Güler inşaatın ihale için istenen belgeler incelenirken, bu firmanın ise iş bitirme belgesinde yer alan miktarın eski parayla trilyon olarak yer alması nedeniyle yeni TL’ye göre güncellenmesi gerektiği belirtildi.

Yapılan istişareler sonucunda Güler İnşaat’ın iş bitirme belgesi Kamu İhale Kurumu’ndan görüş alınarak güncellenmesi için ihale 21 Mart 2016 tarihinde Saat:14.00’e ertelenmesine karar verildi.

21 Mart’ta yeniden toplanacak olan ihale komisyonu, Güler İnşaat’ın iş bitirme belgesinin yeterli olması halinde teklif zarfı açılacak.

Söz konusu firmanın teklifi uygun bulunması halinde ihale tamamlanmış olacak. Ancak Ünye Belediyesi teklifi yeterli bulmaması halinde ihaleyi iptal ederek yeniden ihale açma hakkına sahip.

 

Kaynak: Üntv

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-