eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Balık Satışları Düştü

Balık Satışları Düştü
12 Mart 2016 - 23:29

1Güneş yüzünü yavaş yavaş göstermeye başlamasıyla balık satışlarında azalmalar oldu. Balıkçılar ise bu duruma bir hayli üzülmüş vaziyetteler. 31 Nisan akşamı büyük motorlar için avlanma sezonu kapanıyor. Balıkçılar sezon bitecek diye balık satışları da bitecek değil diyorlar.  

Ünyeli Balıkçı Ufuk Taslı, satışların durumu hakkında şunları söyledi; “Havaların sıcak gitmesi ile beraber satışlar genelde %50 oranında zayıfladı. Sezon sonu yaklaştığı için balıklar azalmaya başladı. Günü zor çeviriyoruz. İşler çok zayıfladı. Genelde hamsi olarak buzhane hamsileri oluyor. Zaman zaman Batum’dan gelen hamsiler oluyor. Hamsi, mezgit, istavrit, barbun, levrek, çipura, somon, kefal, kötek türünde balıklar oluyor” dedi.

Balıkçı Taslı, avlanma sezonunun ne zaman biteceği hususunda ise şunları söyledi; “Büyük motorlar için 31 Nisan akşamı sezon sona eriyor. Kıyı balığına yasak yok. Kıyı balıkçılığı 365 gün devam ediyor. Yani 31 Nisan akşamı balık bitiyor diye bir şey yok. Büyük motorlara yasak var. Kıyı balığı ve ufak sandallar devam ediyor” dedi.

Taslı, sözlerini şöyle noktaladı; “Bizim işlerimiz havaya %100 endekslidir. Güneş yüzünü gösterdiği zaman bizim işlerimiz biraz zayıflar. Yağmur yağdığı zaman işlerimiz çoğalıyor. Şuanda satışlarımız ise, Mezgit 5 liradan başlıyor, 10 liraya kadar devam ediyor. Hamsiler 5 lira ile 10 lira arası, istavrit 10 lira, barbun 15 lira, alabalıklar 3 lira levrek ve çipura 25 lira seviyelerinde” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-