eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ESKİ İLÇE BAŞKANI SERT KONUŞTU

ESKİ İLÇE BAŞKANI SERT KONUŞTU
14 Mart 2016 - 4:33

BBBVFFToplumun her kesimin geçen afta içinde yaşanan iki uygulama tepkilere neden oldu.Ünye’mize yakışmayan reklam panosu ve meteorolojinin bulunduğu alanda ki ağaçların kesilmesi kamuoyunda rahatsızlık uyandırdı.Eski Cumhuriyet Halk parti ilçe Başkanı Orhan Bodancı bu yakışıksız duruma eski ilçe başkanı sıfatım bir yana Ünyeli olarak kayıtsız kalamadım ve halk olarak kalmamız gerekir dedi.

YAPILAN UYGULAMA HİZMET DEĞİLDİR

Orhan Bodancı gazetemize şöyle konuştu;Ben pano haberini dün internette gördüm. İçim acımadı desem yalan olur, gerçekten içim acıdı. Çünkü Ünye’ye gelen birçok insan Ada Bakkaliyesi dediğimiz yerdeki eski tarihi sit alanı olan binaların olduğu yerde çokça hatıra resimi çekiyorlar.

O panoyu öyle bir açıya koymuşlar ki ölçmeden, biçmeden ve hesaplamadan yapılmış bir hareket var ortada. Buna hizmet diyemiyorum, böyle bir hizmet olamaz. Özel bir firmaya rant ve para kazandırmak üzere yola çıkılmış bir iştir. Bunu kimse hizmet olarak algılamasın,çok kötü bir görüntü. Bu sabahta tekrar internette gezinirken bir siyasi partinin üst seviyede yetkilisi müjdeler olsun panoyu kaldırdık demiş.

Bende şöyle bir sahil boyunca yürüyeyim dedim. Yazın insan trafiğinin çok yoğun olduğu kaldırımda özellikle 100. Yıl Aile Çay Bahçesi’nin olduğu yerde iki tane pano var. Gerçekten onları oraya koymak vicdan ister. Çünkü tam yolun ortasında kaldırımın ortasında 1,5-2 metrelik alanı işgal ediyor. Yoğun insan trafiğinde orada insanlar birbirlerine çarparlar. En azından yetkililerin onu da görüp bir an önce kaldırmalarını buradan eski bir ilçe başkanı ve vatandaş olarak özellikle rica ediyorum. Çünkü biz yazın ailemizle, çocuklarımızla ve misafirlerimiz ile geziyoruz. Oralar bizim yürüyüş alanımız. Oraları ne Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ne de Ünye Belediyesi’nin gasp etme hakkı yok. Oralar kamu alanlarıdır. Kamu ya terk edilmiş alanları hiçbir belediye Başkanı özel sektöre peşkeş çekemez, kiralayamaz ve karşılığında para alamaz. Çünkü oralar halka açılmış yürüyüş alanlarıdır.

MECLİS ÜYELERİ NE İŞ YAPIYOR ?

Yine 100. Yılda tam göbekte bir pano olduğunu biliyorum. O tam bir garabettir. 100. Yılın 15 yıllık kullanım hakkı Ünye Belediyesi’ndedir. Ünye Belediyesi’nin inisiyatif kullandığı bir yere ,Ünye Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine rağmen Ordu’daki Belediye Başkanı ve yetkilileri her kimse o panoyu oraya hangi cesaret ve yetkilerine dayanarak koyuyorlar. Ünye demek ki sahipsiz. Ünye sahipsiz olunca dışarıdan gelen adam istediği gibi at koşturuyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Ünye’den giden meclis üyeleri var. Bunlar neler yapıyor? Uyuyorlar mı? Ha diyecekler ki bizim orada sözümüz geçmiyor. Sözünüzün geçmediği yerde ne işiniz var? İstifa edin gelin kardeşim. Bu sefer cevaben diyecekler ki biz orada meydanı boş mu bırakalım? Hep mi onlara terk edelim? Ee meydan zaten boş. Enver Yılmaz denen şahıs istediği gibi at oynatıyor. İstediği yerde istediği tasarrufu kullanıyor. Sizin de çıtınız çıkmıyor. İtiraz bile edemiyorsunuz. Siz bu işlere müdahil olabilseydiniz o panolar oraya konulmazdı.

KAMUOYU UYUYOR MU ?

Meteorolojinin orada kafalarına göre ağaç kesiyorlar. Ya ağaçlar orada kaç yılda büyüyor kardeşim? İnsanlar Fener Altına giderken o ağaçların altında iki üç dakika nefes alıyorlar.  Ünye Belediye Başkanı ancak gül suyu ile cami yıkasın. Evet gül suyu ile camilerimizi de yıkasın. Camiye giden cemaatimiz güzel kokular içerisinde namazını kılsın ve ibadetini yapsın. Biz ona karşı değiliz. Ben şahsen bu duruma karşı değilim. Ama bunların reklamını yaparken bu yanlış şeylere biraz dur diyerek de haberlerini yaptırsın. Gördüğüm kadarıyla kamuoyu tamamen uyumuş. Ünye Belediyesi Ordu Büyükşehir Belediyesi ne yaparsa boynunu bükmüş gidiyor. Buna Ünyeli vatandaşların artık bir şekilde dur demesi lazımdır. Benim içim acıdığı için vatandaş olarak gelip sizinle röportaj yapıyorum dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-