eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de İyi Tarıma Ödül

Ünye’de İyi Tarıma Ödül
14 Mart 2016 - 10:59
J
Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ünye’de İyi Tarım Uygulaması yapan 43 üreticiye verilen iyi tarım uygulamaları sertifikasını Ünye Ziraat Odası adına Oda Başkanı Osman Sarıkahraman aldı.
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, gazetemize yaptığı açıklamada, Ünye’de iyi tarım uygulaması yapan 43 üreticiye Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sertifika verildiğini söyledi.
 
İyi tarım uygulaması yapan üreticilerin teşvik amacıyla dönümüne 50 lira destek aldığını hatırlatan Sarıkahraman, “İyi tarım uygulamalarında üreticilerimiz toprak analizi yaptırarak gübre kullandılar. Ziraat Odası danışmanların çalışmaları doğrultusunda fenni bahçe yapıp ve dal kesme işlemlerini gerekleştirdiler. İyi tarım uygulamalarının şartlarını yerine getirerek ürünlerinde verim ve kaliteyi arttırdılar” dedi. 
 
Ziraat Odası olarak iyi tarım uygulaması yapan üreticiler adına sertifikayı düzenlenen programda aldığını belirten Sarıkahraman, “İyi tarım uygulaması yapan 43 üretici yaklaşık 8 aydır çok ciddi çalıştığımız üreticilerimiz. Bu ürecilerimizle Ziraat Odası danışmanlarımız bir aile gibi oldular. İnşallah bu yıl 43’ün üzerine koyarak, sayıyı arttırmak istiyoruz. İyi tarım uygulamaları ile aslında bizim yapmamız gerekeni Tarım Bakanlığı bize teşvik vererek yaptırmaya çalışıyor. Üreticilerimiz bize ilgi gösterirlerse, biz de her an bilgi vermeye, yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.

 

J

Kenthaber

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-