eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP’den Teröre Tepki

CHP’den Teröre Tepki
15 Mart 2016 - 14:24

aa

CHP ÜNYE İLÇE BAŞKANI ALİ YALÇIN ANKARA’DA YAŞANAN PATLAMANIN ARDINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

“TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR.

Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır. Hiçbir cani, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Terör bir insanlık suçudur, kimden, nereden gelirse gelsin teröre karşı ortak, dik ve onurlu duruşumuzu sergilemek zorundayız. Bunu yaptığımız zaman bu ülkede birlikte huzur içinde yaşayabiliriz.. Terörü hep beraber kınamalıyız, terör konusunda net tavır takınmayız.

Ancak nereden nereye geldiğimizin de bir tahlili yapılmalı, hesap vermesi gerekenlerinde hesap vermesi gerekir.

Sıfırlanmış terörle devralınmış bir ülke 14 yılın sonunda meydanlarında, sokaklarında, parklarında bomba patlatılan bir ülke oldu.

Bu noktaya nasıl geldiğimiz hakkında söylenecek çok sözümüz var. Bugün savunmasız insanlarımızı teröre kurban veriyorsak, bu Habur sınır kapısında terörist karşılamaların, Oslo, İmralı ve Dolmabahçe görüşmelerinin, Valilere talimat verip PKK’ya operasyon yaptırılmamasının sonucudur.

Bu saldırının önceden yapılacağına ilişkin istihbarat bilgisi alındığı halde halkımıza duyuru yapılmaması, nedeni ne olursa olsun yanlıştır.

Fransa’da patlatılan bombadan sonra Türk  yetkililer tarafından şöyle bir açıklama gelmişti. Siyası irade ve iktidar ne iş yapar siyasi iktidarlar vatandaşlarını korumakla mükelleftir. bu işin sorumluluğunu üstlenmelidirler. Bu işin hesabını vermelidirler. Bu açıklama çok doğru bir açıklamadır. Şimdi siyasi iradenin hesap verme zamanıdır.

Elbette terör örgütlerinin amacı korku ve panik yaratmaktır. Ama devletin görevi de insanını yaşatmaktır.

Eğer insanımıza kentinin caddelerinde, sokaklarında, parklarında özgürce yaşama imkânı sağlayamıyorsak devlet olamanın onuru nerede kaldı.

Bu mücadele sadece güvenlik güçlerimizin çabalarıyla değil onlardan alınan bilgilerle halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesiyle kazanılacak bir mücadeledir.

Her olayda biraz daha ayrışan bir toplum olma halinden acilen çıkmamız gerekiyor.

Bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyorum.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-