eskort samsun

ÜNYENETHABER

Teröre Lanet ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitler Günü Mesajı‏

Teröre Lanet ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitler Günü Mesajı‏
18 Mart 2016 - 1:33

vfrtÜnye Fen Adamları Derneği ve Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak Ankara’daki Milletimizin geleceğine ve barış ortamına kasteden hain saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyoruz..

Yaşanılan olaylar bir tesadüf değildir. Gün her zamanki gibi, kardeşlik ve birlik günüdür. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyoruz.

Hiçbir ayrım olmaksızın, Millet olarak acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortak olmalıdır.

Ulusal basından ve yerel basından takip ettiğimiz kadarıyla, ilçemizde bulunan siyasi parti teşkilatları, TBMM de bölgemizi temsil eden milletvekillerimiz,  TBMM bulunan siyasi parti temsilcilerinin terör konusundaki ortak duruşları, milletimizin iradesinin ne kadar isabetli doğru karar olduğunun göstergesi olup, TBMM’nin hain saldırı ve terör konusundaki ortak ve onurlu davranışları bizleri gururlandırmış, bu hain saldırıyı yapanları, yaptıranları emellerine ulaşamayacağını göstermiştir.

Bugün 18 Mart; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 101.Yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini ve üzerinde huzurla, güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz!

Kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacak, al yıldızlı bayrağımız hep dalgalanacaktır.

 

Aziz Şehitlerimiz size minnettarız sizi unutmayacağız.

Ülkemizin Bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, “kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde” yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi, hak ve menfaatlerimizi koruma uğruna görev yaparken çeşitli ülkelerde hain saldırılara maruz kalan Dış İşleri Bakanlığı mensubu şehitlerimizi yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi, kamu kurum ve kuruluşlarında görevleri başında hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Ruhları şad olsun.

 

Bugün; Yurdumuzun semalarında, denizlerinde, Malazgirt’te, Kosova’da, Niğbolu’da, Yemen’de, Galiçya, Kafkasya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak, Hakkari, Van, Şırnak’ta, Sur’da, dağ başında, bir köyde, metropol şehir merkezimizde İstanbul’da, Ankara’da şehit olanların günüdür.

Çok değerli kamuoyu hepimizin bildiği gibi ülkemizde Terörle mücadelede, pek çok erimizi, astsubayımızı, subayımızı, generalimizi, polisimizi, diplomatımızı öğretmenimizi ve vatandaşlarımızı şehit verdik.

Bugün 18 Mart; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101.Yıldönümünü, bugün;  Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü; Büyük Önder Atatürk’ü, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun..

Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi geleceğimizin de teminatıdır.

Geleceğimiz sevgili gençlere seslenmek istiyoruz; Eğer bugün savaş sizler için izlediğiniz bir film, bir bilgisayar oyunu ya da internette bir tıkla canlandırdığınız bir oyun karakteri ise birileri o filmde gerçekten rol aldığı içindir.

Sizler şimdi matematiğin-fiziğin ya da herhangi bir dersin zorluğundan yakınıyorsanız, bilgisayar ya da cep telefonundan kısıtlandığınızda öfkeleniyorsanız bunu bile şehitlerimize borçlusunuz. Ve o yüzden nerden geldiğimizi, ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor.

Vatan özgürlüktür. Şu an al bayrağımızın altında ben özgürce konuşabiliyorsam, sizler okuyabiliyor, yazabiliyor, gezip eylenebiliyorsanız, hiçbir ayrım göstermeksizin herkes istediği gibi düşüncesini yaşayabiliyorsa, ibadetlerini diledikleri gibi yapabiliyorsa unutmayın ki birileri bu coğrafya parçasını vatan yaptığı içindir. Bugünümüzü şehitlerimize borçluyuz. Eğer gelecekle ilgili planlar yapabiliyorsak, aziz şehitlerimizin geleceklerini bizim için feda ettiği içindir.

Düşünün, binlerce yıldır çeşitli cephelerde kanlarını dökerek bu coğrafya parçasını vatan yapanları. Düşünün ”gidip de dönmemek, gelip de görmemek” var diyerek helalleşip evden çıkmanın ne zor olduğunu. Düşünün, azıcık zaman ayırıp düşünün.  Toprağa cansız düşen o gencecik bedenlerin umutlarını, hayallerini, düşlerini düşünün.

Bizler, vatanı için, milleti için, namusu için canını ortaya koyan bu insanları ne kadar tanıyoruz. Eğer biz onları tanımazsak geleceğimizi göremeyiz hedeflerimizi bilemeyiz, Çanakkale’ye; Şehitlerimize; Geleceğimize, Ülkemize, yaşadığımız memleketimize sahip çıkalım.

Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101.Yıldönümünü, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününde; Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun..

Tüm Dünya’ya sesimizi duyanlara sesleniyoruz; asla kimsenin şüphesi olmasın. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak korunacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Aziz şehitlerimiz size minnettarız sizi unutmayacağız. Ruhlarınız şad olsun….

Musa KIRANLI

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

Türkiye (Tüm MYO ları Mezunları) Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-