eskort samsun

ÜNYENETHABER

Hafızlar Birincilik İçin Yarıştı

Hafızlar Birincilik İçin Yarıştı
18 Mart 2016 - 2:13

Ezan Okumada Ordu’yu Ünye temsil edecek

2EZ_17

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Hafızlar Yarışması’nın Ordu etabı Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamlandı.

Kategorilerinde birinci olan “Genç Sada” Kuranı Kerim’i Güzel Okuma kategorisinde Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ensar Çamyar, “Genç Bilaller” Ezan Okuma kategorisinde Altınordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan İyigün, “Kuran’ın Genç Muhafızları” Hafızlık kategorisinde Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adem Saydere Karadeniz Bölgesi’ndeki okulların birincisi ile yarışacak ve onunda birincisi olan öğrenciler de Türkiye finallerine katılacak. Bu şekilde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, bu alanlardaki en başarılı öğrenciyi belirlenecek.

12321213_206814346345940_4010359893099817492_n

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün de birinci olan öğrencilere Şahmer organizasyon aracılığıyla umre hediye ederek öğrencileri tebrik etti.

 

Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen program öncesi Hacı Yusuf Bahri Efendi ve talebelerinin tanıtımına yönelik sergi açıldı.

 

Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muammer Öztürk, Ordu’nun farklı ilçelerinden yarışmaya katılan öğrencilere başarı diledi.

 

Öztürk, “Yarışmanın bölge yarı finalleri ayağında Ordu ilini temsil etmek için ilçelerden de katılım gösteren toplam 16 öğrenci içerisinden alanlarında birinci olan öğrenciler Ordu’yu temsil etme hakkı kazanacak. Her alanda birinci olan öğrencilerimiz Karadeniz Bölgesi’ndeki okulların birincisi ile yarışacak ve onunda birincisi olan öğrencilerimiz Türkiye finallerine katılacak. Bu şekilde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, bu alanlardaki en başarılı öğrenciyi belirleyecek” dedi.

 

Okul Müdürü Öztürk, programın sponsorluğunu üstlenen Yaşar Sezgül, Hasan Basri Durak ve katkı sağlayan Ünyeli esnaflara teşekkür etti.

 

– Hacı Yusuf Bahri Efendi ve talebeleri sergisi açıldı –

 

Yusuf Bahri Efendi’yi tanımak adına açılan sergiye ilişkin bilgi aktaran Mehmet Karayalman, şunları söyledi:

 

“Yusuf Bahri Efendi’nin tanıtımı için ona ve talebelerine ait belgeleri toplayarak bir sergi açtık. Ünye ve çevredeki okullarımız sergiye gelerek bunu öğrensin istedik. Sergimiz dört guruptan oluşuyor. Birinci grup Yusuf Bahri Efendi’nin öğrenmiş olduğu Sadullah Bey Medresesi’nin, Haznedaroğlu ailesinin belgeleri. İkinci grup İcazetler, Yusuf Bahri Efendi’nin hocalarının ve kendisinin icazetleri. Üçüncü grup talebelerini kapsıyor. Ünye’de 16 Medrese’nin (üniversitenin) alimlerin eserlerini bir araya getirdik. Dördüncü grup ise bu bölgede yapmış olduğu faaliyetleri içeriyor. Sosyal ve diğer bölgedeki medreselerin, Ünye’de bulunan Sakalı Şerif’in korunması gibi belgeler bir araya getirilecek oluşturuldu.”

 

Aynı zamanda el yazması eselerinde sergide bulunduğunu ifade eden Karayalman; “Yusuf Bahri Efendi bu bölgede Müftülük, Naiblik, Kadı Vekilliği yapmış ve tasavvuf şeyhliği yapmış ve aynı zamanda müderrislik yaptığı için talebelerinin el yazması eserleri var. Bunlar 20 eserden oluşuyor ve bu eserlerimizi de sergilemiş olduk. Bunları önümüzdeki zamanlarda da kitap haline getirmeyi arzu ediyoruz.” diye konuştu.

 

Hafızlar yarışmasında dereceye giren öğrenciler şu şekilde oldu:

 

“Genç Sada” Kuranı Kerim’i Güzel Okuma kategorisinde Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ensar Çamyar birinci olurken, Ünye Anadolu İHL’den Arif Gündüz ikinci, Altınordu Anadolu İHL’den Abdurrahman Varıcı üçüncü oldu.

 

“Genç Bilaller” Ezan Okuma kategorisinde Altınordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan İyigün birinci, Fatsa Anadolu İHL’den Yusuf Baki Kalan ikinci, Ünye Yusuf Bahri Anadolu İHL’den Ahmet Bekiroğlu üçüncü oldu.

 

“Kuran’ın Genç Muhafızları” Hafızlık kategorisinde Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adem Saydere birinci, Ünye Yusuf Bahri Anadolu İHL öğrencisi Yakup Değirmenci ikinci, Fatsa Anadolu İHL’den Burak Aydere üçüncü oldu.

 

Programa AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, STK temsilcileri, daire amirleri, bölgede bulunan İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrenciler ile hafızlar katıldı.

Ünye KENT Haber

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-