eskort samsun

ÜNYENETHABER

OKUMAK İÇİN ENGEL TANIMIYORUZ

OKUMAK İÇİN ENGEL TANIMIYORUZ
24 Mart 2016 - 0:02

aaa

Ünye İlçe Halk Eğitim Kütüphanesi Müdürü Erol Kocakaya 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında gazetemizi ziyaret etti.

Kütüphanenin ve kitap okumanın önemine vurgu yapan Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, Kütüphanelerin özgüven sahibi, bilgili bireylerin yetişmesinde aktif yol alan kurumlar olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu;“Kütüphaneler halkın üniversitesidir. Kitap okuma, süreli yayınları takip etme, internet hizmeti, kültürel ve sosyal etkinlikler, boş zamanları değerlendirme ve kültürel çalışmalar yürütmek kütüphanelerin asli görevlerindendir. Ünye Halk Kütüphanesi ergonomik yapısı, yenilenmiş mobilyaları ile Ünyelilerin beğenisine sunulmuştur.

Aynı zamanda KOHA sistemimiz ile engel tanımadan kitap okumak isteyen her okurumuza ulaşmayı hedefliyoruz.Binamıza gelerek kitap alma imkanı olmayan okurlarımız KOHA’dan kütüphane bünyemizdeki kitaplara bakarak okumak istedikleri kitabı bizi arayıp isterlerse kendilerine götüreceğiz.Bu konuda fazla talep yok fakat bu sistemimizi herkes bilmiyor da olabilir. Kütüphanemize gelemeyen kitap okuyucularımız bizi arasınlar ve okumak istedikleri kitabı arayıp istesinler.Yeterki okumak istesinler,okumak için engel tanımıyoruz.

Kütüphanemizde 148 adet süreli yayın, 6 yerel, 2 ulusal gazeteye yer verilmiştir. Ayrıca kütüphanemizde 26 bin adet kitap bulunmaktadır. Ödünç verme hizmeti, 20 bilgisayar ile internet hizmeti, ders çalışma, sosyal ve kültürel çalışmalar hizmeti verilmektedir.

 

KOHA tarama kılavuzu yayınlandı

Okuyucularımızın kütüphanemizdeki kitapları sorgulamalarına olanak sağlayan otomasyon sisteminin kullanımı için kütüphanemizce kılavuz hazırlanmıştır. Aranan bir kitabın kütüphanemizde olup-olmadığını varsa rafta mı? okuyucu üzerende mi olduğunu, okuyucu üzerinde ise iade tarihini dahi görebilmemize olanak sağlayan sistem kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.” dedi.

 

koha tanıtım – Kopya3.pdf Kılavuz için tıklayınız!!!

 

http://koha.ekutuphane.gov.tr adresine tıklayarak sorgulamaya geçebilirsiniz…

 

KÜTÜPHANE  HİZMET KATI

-29 Mart Salı: Saat 14.00 Kutlama Programı

-31 Mart Perşembe: Saat 14.00 Çizgi Film Gösterimi

-01 Nisan Cuma: Saat 10’da Okur-Yazar Buluşması(söyleşi,imza günü)

01 Nisan Cuma : saat 14.00 Film Gösterimi

02 Nisan Cumartesi: Saat 14.00 Canlı Müzik Dinletisi

CUMHURİYET MEYDANI

30 Mart Çarşamba: Saat 12.30 Kitap Okuma Etkinliği ve Açık Hava Kütüphaneciliği (Ünye Belediyesi Koordinatörlüğünde)

GOGİNA PARKI

31 Mart Perşembe: Saat 10-16:00 Açık Hava Kütüphaneciliği

Adres:Dönerçeşme Meydanı Belediye Ek Hizmet Binası No: 48 Kat:4

Tel: 0452 2 1910

Faks\Tel: 0452 324 8814

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-