eskort samsun

ÜNYENETHABER

SOBİ, TURİZM SEZONUNDAN UMUTLU

SOBİ, TURİZM SEZONUNDAN UMUTLU
28 Mart 2016 - 1:03

f

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi yeni turizm sezonu öncesi gazetemize özel açıklamalarda bulundu.Türkiye’nin içinde bulunduğu terör olaylarının turizm sektörünü olumsuz olarak etkilediğini,fakat Karadenizi aksi yönde cazibe merkezi durumuna getirebileceğini belirtti. Sobi yaptığı açıklamada turizm işletmecileri ve yerel yönetimler olarak bu fırsatı iyi değerlendirilmesi yönünde açıklamalarda bulundu.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi; Öncelikle yeni yaklaşmakta olan turizm sezonu her yıl olduğu gibi bu yılda, hem Ünye turizmi ,hem Ordu turizmi ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

TURİST GÜVENLİ VE HUZURLU YER İSTER

Ülkemizde yaşananlar ortada,gönlümüz istiyor ki memlekete huzur ve sükunet hakim olsun. Ne yazık ki son zamanlarda ki olumsuz olaylar insanların hem seyahat özgürlüğünü kısıtlanmasına ,hem de merak uyandırdığı bazı bölgelere yaşanan  olumsuzluklardan dolayı alternatif yerler aramasına sebep oluyor.

Geçmişte turizm anlamında Karadeniz gerçekten alternatif bir bölgeydi. Yalnız alt yapı eksikliğinden dolayı gelenlerin bölgemizi eksik bulması insanları itiyordu. Ama son yıllarda hem Ünye’mizde hem de bölgemizde çok ciddi bir altyapı çalışmaları oldu.

Bununla birlikte doğanın  kullanılabilirliği arttı. Deniz ile birlikte doğanın da buluştuğu noktalar oluşturuldu. Bu gelişmelerle ilgili gönlümüz hep huzurdan yanadır.

Çünkü turizm hareketinin olması için öncelikle güvenliğin olması gerekiyor. Bu güvenlik sadece insanların terör olayından değil, ayağının sektiği zaman başına gelebilecek insan var mı? Yok mu? Denizde yüzdüğü zaman acaba elimden tutacak biri var mı? Yani tam güvenlikli olduğu zaman turizm hareketliliği olur. Güvenliğin ve huzurun olmadığı yerde hiçbir zaman turizm olmaz.

Ama son zamanlarda ülkemizdeki olaylarda bir noktada insanlarımız özellikle Karadeniz’e merakı olanlar güvenlik açısından daha uygun gördüğünden, olayların olmamasından, halkın gelen vatandaşlara sıcak davranmasından, misafirperverliğinden ve işletmelerinde yeterliliğinden dolayı bu bölgeye ilginin arttığını görüyoruz.

TURİZMDE ALT YAPI ÖNEMLİ

İlginin artmasının en büyük nedeni  ulaşım ağının iyileşmesi olarak söyleyebiliriz. Ordu Giresun Havalimanı ile birlikte hava ulaşımının sağlanmış olması, aynı zamanda çevre yolunun ve sah1il bandındaki Karadeniz Sahil Yolu’nun yapılmış olması , bununla birlikte özellikle büyükşehrin bütün köy, belde ve ilçelere ulaştırdığı turizm, alt yapı ve yol ağı ile birlikte,  il bazında bakacak olursak gerçekten turizm altyapısının tabi ki istediğimiz düzeyde olmamasına rağmen gelişmekte olduğunu görüyoruz.

Burada hem turizm işletmecileri olarak hem de turizm açısından bizim için olumlu gelişmedir. Çünkü turizm sadece otel sektörünün, yiyecek içecek ve kamp alanlarının dolu olması değil bunun yanında bir gün içinde denizde gününü kullandıysa bir gününü şehrin içerisinde gezebilmeli, doğaya çıkabilmeli, dağlara, tepelere çıkabilmeleri, derelerde gezebilmeli ve bu gezintisini yaparken bu turizm hareketi içerisinde kendini güvende ve huzurlu hissetmelidir.

Yani güven ve huzurun olduğu yerde hiçbir zaman turizm hareketinin eksilmediği tamamen yukarı bir ivme göstereceğini düşünüyoruz.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak işletmecilerimiz şuan zaten sezon hazırlıkları içerisindedir. Bununla ilgili Turizm Haftasında birkaç etkinliğimiz olacak. 15-22 Nisan Turizm Haftası’nda bir haftalık süre içerisinde resmi program düzenleniyor. Bununla ilgili derneğimizin yıl boyunca yaptığı çalışmalar ve aynı zamanda Ünye’mizin turizm altyapısı ve gelişmekte olan bölgelerinin Asarkaya’dan tutun da Yunus Emre Tepesi’ne kadar, Çakırtepe’ye kadar ve sahil bandındaki bütün sahalarının altyapı eksikliğini ve yapılabilirliği noktasındaki önerilerimizin hazırladık.

NE YAZIK Kİ BU OLUMSUZLUKLARA KARADENİZ’E YARAYABİLİR

Yetkili organlar olan belediye başkanımıza, sayın kaymakamımıza, büyükşehir belediye başkanımıza ve sayın valimize detayları ile birlikte hazırlıyoruz. Çünkü en önemlisi bir konuya çözüm getirilecekse muhataplarından o sorun dinlenmelidir. Yani sahadaki insandan değil de işletmecinin sorununu işletmeden, sahaların sorununu da o sahada sorumlu olan insanlardan dinlemek gerekiyor.

Bizde dernek olarak bu tür çalışmalar yapıyoruz. İnanıyorum ki ülkemizin doğusunda ve güneyinde aynı zamanda son zamanlarda Marmara Bölgesi’ndeki olumsuzluklar ister istemez bütün Türkiye halkını da turizm açısından olumlu ama gönlümüzde olumsuz olan Karadeniz’e yönlendirecek. Burada da Orta ve Doğu Karadeniz’in giriş kapısı olan Ünye’nin turizm sezonuna çok daha farklı hazırlanması gerekiyor. Ünye şuanda turizm açısından bir sel ile karşı karşıyadır. Yani yoğun bir talep ile karşı karşıya kalacaktır dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-