eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

‘FINDIK OYUNA KURBAN GİTMEKTE’

‘FINDIK OYUNA KURBAN GİTMEKTE’
08 Nisan 2016 - 0:09

2

Son günlerde hızlı düşüşe geçen fındık fiyatlarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Fındık maalesef bir oyuna kurban gitmektedir. Üreticiler mağdur olmaktadır.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Son dönemde hızla düşen fındık fiyatlarına dikkat çeken Seyit Torun, 8 milyon kişinin geçim kaynağı olan fındık fiyatlarının yerlerde süründüğünü söyledi.

Fındık fiyatlarına yönelik hükümeti eleştiren Seyit Torun, “Fındık maalesef bir oyuna kurban gitmektedir. Avrupa’daki bir iki alıcı, Türkiye’deki uzantılarıyla rekabeti engelleyerek tekelci anlayışla fındık fiyatlarını düşürmektedir ve üreticiler mağdur olmaktadır. Fındık gerçek değerini bulamadığı için üreticiler şu an borç içinde. Esnafımız kan ağlıyor. Fındık fiyatı sadece üreticiyi değil, bölgeyi mağdur etmiş durumda. Devletin fındığımıza sahip çıkması lazım. Hükümet bu konuda duyarsız kalmaktadır” dedi.

Fındıkta acil alınması gereken tedbirler olduğunu söyleyen Torun. Fındık kanunu mutlaka çıkarmak zorundayız.  Doğrudan gelir desteğinin devamlı hale getirilmeli. Fındık serbest piyasaya bırakılmamalı, devlet taban fiyatıyla mutlaka müdahale etmelidir. Fındık borsası kurulmalı, fındık dikim alanlarının sınırlandırılmalıdır. Fındık mutlaka sanayi ürünü kategorisine alınmalı. Ve en önemlisi fındık milli ürün ilan edilmeli. Hiç değilse 2016 yılını kazanalım. Yeni sezon için şimdiden çalışma yapalım. Yaraları saralım ve fındık gerçek değerini bulsun” diye konuştu

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-