eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

KURTULMUŞ ÜNYE’DE STK’LARLA BULUŞTU

KURTULMUŞ ÜNYE’DE STK’LARLA BULUŞTU
17 Nisan 2016 - 23:27

 BHJBHL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye ilçesindeki bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Ordu ziyaretle kapsamında gerçekleştirdiği istişare toplantısında sivil toplum kuruluşları ile söylesen ve sorunlarını dinleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ,Ordu Büyükşehir belediye Başkanı Enver Yılmaz,Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk,AK parti Ünye ilçe Başkanı Arif Ergün,Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Toplantı söyleşi havasında geçerken,Ünye’nn sorunları ve istekler masaya yatırıldı.Programda STK temsilcileriyle bir araya gelen Kurtulmuş, kendisine yöneltilen fındık, liman, OSB gibi önemli konular hakkında soruları cevapladı.

ORGANİZE SANAYİ SON AŞAMADA

Organize sanayi ile alakalı soruya cevap veren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu konuda sona yaklaşıldığını ve yakında çalışmaların başlayacağının müjedesini veriyorum dedi.

FINDIĞI KİMSENİN TEKELİNE BIRAKMAYIZ

Üreticinin merakla beklediği fındık için hükümetin müdahalesi olacak mı ?sorusuna ise, fındık serbest ekonomi döngüsüne bırakılamayacak kadar önemli konu.Orta karadenizde halkın çoğunluğunun geçim kaynağı.Bu konu bakanlar kurulunda ele alınacak ve gerekli müdahale yapılacaktır.Kamuoyunda oluşan Taban fiyat beklentisi için görüşmeler yapılacak ve üreticinin hakları korunacaktır.Bundan  kimsenin şüphesi olmasın.

HAVACILIK YÜKSEK OKULU TALEBİ

Cüride bulunan eski hava alanı için görüşlerini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş,burası için gerekli çalışmanın yapılması ve proje dahilinde rektörle iştişare yapılıp konunu değerlendirilmesi gerektiğini belirti.

LİMAN VE AKKUŞ NİKSAR YOLU

Liman için konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,seçim vaatlerinden olan 5 mega proje kapsamında gerçekleştirilmeyi düşünülen Ordu konteyner limanı için çalışmaların yapıldığını ve bu limanın bölge için önemine değindi.Ayrıca iç Anadolu yolunun bu projeyi tamamlaması açısından önemine belirti.

TURİZM İSTEĞİ

Özellikle sahilin temizliği ve derelerin denize akması konusunda yapılan eleştiriye ise Enver Yılmaz cevap verdi.Denize akan suyun yağmur suyu olduğunu,kanalizasyonun arıtmaya aktarıldığını belirti.

Ayrıca amatör sporlarında zorunlu olmayan ambulans bulundurmama olayına,el attıklarını ve bundan sonra amatör maçların hepsinde sağlık ekibi ve ambulans bulunacak dedi.

Buluşma sonrası iştişareye katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve  2 günlük Ordu ziyaretini tamamlayan Başbakan Yardımcısı Ankara’ya döndü.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-