eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

İşverenin Hukuki ve Cezai Sorumlulukları Semineri Düzenlendi

İşverenin Hukuki ve Cezai Sorumlulukları Semineri Düzenlendi
30 Nisan 2016 - 3:48

bgbg

29 Nisan 2016 Cuma günü, Ünye Ticaret Borsası toplantı salonunda işverenin, iş hukuku ve iş sağlığı, güvenliği, denetimlerde çalışma bakanlığı müfettişlerince dikkat edilen hususlar, işverenin hukuki ve cezai sorumlulukları toplantısı gerçekleşti.

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve emekli Çalışma Bakanlığı Baş Müfettişi Hasan Gökçe, eğitmenliğini üstlendiği ve sohbet havasında geçen bilgilendirme toplantısında “İş hukuku ve iş sağlığı, güvenliği alanı kesinlikle ihmal edilecek bir konu değildir. Son yıllarda maalesef işverenlerimizin bu sorumluluğu iş yeri muhasebecilerine bıraktığını görüyoruz. Bu son derece yanlış bir durumdur. Bir iş yerinin hukuku ve güvenliğini iş yeri sahibi bizzat takip etmelidir.” diyerek sözlerine başladı.

“İşyerlerinde yaşanan sorunlarda, işçi daima haklıdır deliyor. İşçi aslında daima haklı değil, sadece kuralların uygulanmaması sebebiyle hep haklı çıkıyor.

İşçi işe başlamadan önce mutlaka, gerekli belgelerle başvuru formu tarafınıza sunmalıdır. Bu formda kişisel bilgileri, ikamet ettiği adresle beraber, kişinin hangi vasıflarda iş yapabileceği de yazılı şekilde belirtilmiş olmalıdır. Ardından iş sözleşmesi yapılmalıdır. İş verenin işçiden mutlaka sağlık raporu alması gerekir.” Diyen Hasan Gökçe, işyerlerinde işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve etkilerinin azaltılması, çalışma sürelerinin yasal sınırlara çekilmesi, işçilerin ücret, yıllık izin, sosyal güvence gibi haklardan mevzuata uygun olarak yararlanması kısaca çalışma barışının sağlanabilmesi adına tüm bilgilendirmeyi yaptı.

Eğitmen Hasan Gökçen bilgilendirmenin yanı sıra şunları da kaydetti; “Borsa Başkanı Mustafa Uslu Bey’i ziyarete gelmiştik ve sohbet sırasında üyelerini de bilgilendirmemizi istedi.  Bugünde toplantımızı gerçekleştirdik. Ünye’deki tüm işverenlerin katılmasını isterdim ama aşırı bir katılım olmadı. Talep olduğu takdirde toplantıyı tekrarlarız.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-