eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ESNAFTAN BEDDUA EDER GİBİ PROTESTO

ESNAFTAN  BEDDUA EDER GİBİ PROTESTO
19 Mayıs 2016 - 13:59

we

 

“Sayın Müftü İlahi Huzurda İki Elim Yakanızda Olacak!”

Orta Çarşı’da Ünye Müftülüğü tarafından organize edilen ve birkaç gün devam etmesi beklenen yemek ağırlıklı kermese hemen civarda bulunan restoran, kafeteryalar ve lokantalar  işlerinin olumsuz etkilenmesi nedeniyle büyük tepki gösterdiler.Sırayla her gün bir esnafın iş yerini protesto etmek amaçlı kapatacağı belirtirken,esnaflar duyarsız yöneticiler seslendi “Emeğe + ekmeğe + alın terine saygısı olmayana yazıklar olsun.” dediler.Bugün iş yerini kapatarak esnafın durumuna farkındalık getiren ve   iş yerinin camlarına protesto notları asan Lokmacı dede restaurantın sahibi Halis Palavar gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

 

Dükkân kirasını, vergisini ödemek için canı çıkan esnafı birde kermesler büyük zarara uğratıyor.IMG_7090

Ünye Müftülüğü tarafından düzenlenen Orta çarşı’daki kermes sebebiyle, Lokmacı Dede adlı işletmenin sahibi Halis Palavar, gördüğü zarardan dolayı bugünlük çözümü dükkanını kapatmakta buldu. İşyerini kapatarak kermesi protesto eden Palavar mağduriyetlerini “Kermes olduğu sürece değil işçileri, kullandığımız malzemelerin parasını bile ödeyemiyoruz” diyerek dile getirdi.

İşletmesinin camına papıştırdığı “Sayın Müftü İlahi Huzurda İki Elim Yakanızda Olacak!” pankartıyla tepkisini açık açık gösteren Palavar, caddeden geçen vatandaşların dikkatini çekti.IMG_7089

İşyerinin camındaki pankartta şu sözler yer aldı;

“Sayın yönetici! Esnafın yanında değilseniz neredesiniz?”

“Emeğe + ekmeğe + alın terine saygısı olmayana yazıklar olsun.”

“Cami avlusunu ticarethane gören zihniyete yazıklar olsun.”

“Cemaat ve cemiyete karşı değilim ama adabında olana.”

Sayın Tarım İlçe Müdürü, belge ve hijyen kurallarına uymayana işyerleri açtırmıyorsunuz. Şimdi neredesiniz?”

Kermesler sebebiyle zor günler geçiren vatandaşlar adına konuşan Lokmacı Dede işletmesinin sahibi Halis Palavar sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Diyanet Vakfı’nın düzenlemiş olduğu kermesten dolayı dükkânım kapalı. Vakfın yardım adı altında düzenlediği kesmeden biz çok zarar görüyoruz. Kermes bizim için çok sıkıntı. Biz bu arastada 7-8 esnafız ve kermes açıldığından beri değil kendi hakkımızı işçilerin parası, günlük kullandığımız malzemelerin parasını bile veremiyoruz. İslamiyet’in ve dinin bu şekilde yaptırım gücü olacağına inanmıyorum. Bu yapılan işlem dinimizce caiz midir? İnsan insanın ekmeğinin içine kan doğramamalı. Bugün kermesten dolayı iş yapamadığımız için dükkânımızı kapattık. Eğer camiler ticarethane gibi görülüyorsa biz anahtarlarımızı onlara teslim edelim. “ dedi.


IMG_7086
IMG_7088

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-