eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Mahalleli 2.Sınıf Vatandaş Olmak İstemiyor

Mahalleli 2.Sınıf Vatandaş Olmak İstemiyor
22 Temmuz 2016 - 1:35

 

GRT

 

 

Fevzi Çakmak mahallesi sakinleri yıllardır yaşadıkları mahallerine ilginin olmadığını,yatırım ve hizmet yoksunu bir mahalle olduğunu belirtiler.Oy hesabına gelince önem kazanan Fevzi Çakmak mahallesi maalesef daha sonra unutuluyor.Yıllardır kaderine terk edilen mahalle için tepkilerini dile getiren mahalleliler adına gazetemize Yaşar Yıldız adlı vatandaş özel açıklamalarda bulundu.Biz üvey evlatmıyız ki ,bizlere böyle çağ dışı ve sağlıksız ortamlarda yaşamayı layık görüyorlar dedi ve konuşmasına devam etti.

ESKİ OKUL YERİNDE REZALET DİZ BOYU

Yaşar Yıldız;Fevzi çakmak mahallesindeki yıkılan eski ilkokul alanı 15 senedir hiçbir işlem, düzenleme yapılmadan bekletilmektedir. 3 dönümlük bir yer olup denize sıfırdır. Kimlikleri belli olmayan, kimin olduğu bilinmeyen bir sürü kişi arabasını park ediyor. Geceleri ise buraya gelip alkol alıyorlar, oraya buraya tuvaletlerini yapıyorlar. Mahalle sakini olarak bu durumdan çok rahatsızız. Büyük Şehir Belediyesinin bir an önce gelip buraya gelip görmesini ve sahip çıkmasını istiyoruz.

ff

Bu 3 dönümlük alan burada değil de Samsun’da, Ordu’da, Antalya’da veya herhangi başka bir yerde olsaydı. İnsanlar çok güzel değerlendirirlerdi. Fevzi çakmak mahallesi olarak, mahallemizde ne bir çay bahçesi nede bir düğün salonu var. Mahalle sakinlerimiz 3 km’lik düğün salonlarına gidiyor.

EN BÜYÜK MAHALLEYİZ AMA YATIRIM YOK

20 000 nüfusumuz ve 6 700 seçmenimiz var. Ünye’nin en büyük mahallesiyiz ama hizmette çok geri kaldık. Liseler mahallesi civarında insanlar oraya PTT’yi, OSKİ’yi, bankaların ATM’lerini getirtmişler.

Fevzi çakmak mahallemizin 38 tane köye bağlantısı var. Ama bizim bir ATM’miz bile yok. İnsanlar maaş günü, emekli, dul ve yetim aylığı alanlar bankaya gece 00.00’da ancak gidebiliyorlar. Mahallemize neden bir ATM açılmaz. İnsanlarımızı neden çarşıya mahkûm ederler.

BU KOKUDA DEĞİL İNSAN HAYVAN DURMAZ

İnsanlar ramazan boyunca lağım kokularıyla oruç tuttular. OSKİ’ye, Ordu Büyük Şehir Belediyesini, Fen İşleri Müdürünü arıyoruz. Bütün esnaf mazgalların üstüne gazete kâğıdı koyarak ve 10 dakikada bir sulayarak kokuyu bastırmaya çalışıyorlar. Ham boğazını, liseler mahallesini, cumhuriyet meydanını gayet güzel yapıyorlar. Bizim mahalleyi dışarda tutuyorlar. Yetkililerden çözüm istiyoruz. Mahallemizin insanına yazık!

fff

Rögar kapaklarını mahalle halkımız, gazete ve muşambalarla koku gelmesin diye kapattılar. Rögarların temizlenmesini, kokunun giderilmesini istiyoruz. Mahalle halkımız kokudan rahatsız oluyor. Mahallede oturup bir çay bir şey içemiyoruz. Yalı kahvesinde oturan insanda biz insan değil miyiz? Yetkili kişilerin, Ahmet Çamyar’ın ve Enver Yılmazın gelmesini ve burada bir çay içmesini istiyoruz bakalım içebilecekler mi?

ffff

Yollarımıza asfalt dökülmesini istiyoruz. Her yerde doğal gaz çalışması varken mahallemizde başlamadı bile. Ünye, liseler mahallesinden, cumhuriyet meydanından ibaret değil. Sineklerden sabaha kadar uyuyamıyoruz. Büyük Şehir Belediyesinin yapmış olduğu direk ışıkları neden yanmıyor?  Yakmayacaklardı madem neden yaptılar? Bütün mahallenin ışıkları yanarken bizim mahallenin ki neden yanmıyor?  Direk ışıklarının aralığı her mahallede 20 adım iken bizim mahallede neden 50 adım? Yazık değil mi bize? Geceleri çok karanlık oluyor. Mahalle halkı olarak yetkililere soruyoruz ve cevabını bekliyoruz.

fffff

Tepe mahallesi, onur sokak, çakır sokak, balık değirmeni, gazhane sokak, çakın 2, çakın 4 sokaklarının elektrik kablolarının yer altından geçmesini istiyoruz. Elektrik kabloları milletin balkonundan geçiyor. Balkonda oturamıyorlar. Elektrik direkleri 40 yıllık direkler, dipleri çürümüş.

YEDAŞ Genel Müdürlüğüne vermiş olduğum dilekçem var elimde. Enerji Yüksek Piyasası Kurumundan bu dilekçem geçti. Yetkililer bir an önce çözüm bulsunlar bu duruma millet balkonunda oturamıyor, çamaşırını asamıyor.

 OKUL DUVARI HER AN YIKILABİLİR

Fevzi çakmak ilkokulumuzun istinat duvarı çatlak ve veliler tedirginlik içerisindeler. Aileler okul aile birliğine, okul müdürüne, ilçe milli eğitimine müracaat ettiler şikâyette bulundular fakat hiçbir sonuç alamadılar. Okulumuzun istinat duvarı şiddetli yağışta ve rüzgârda her an yıkılabilir.

Tatil bittikten sonra okulumuz açıldığında can kaybı bile yaşanabilir. Okullar açılmadan duvarın yapılmasını istiyoruz. Yapılması için illa ki bir çocuğumuzun burnu mu kanaması lazım. Altını çizerek söylemek istiyorum mahallemiz sürekli göç veriyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor diye mahallelinin sesine kulak verilmesini istedi.

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-