eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

KIRANLI DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

KIRANLI DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
19 Temmuz 2016 - 0:10

E1Z-Still0320-00000-ScalaMice-C1959TAÜnye Fen Adamları Derneği Başkanı Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi  Musa KIRANLI Türkiye’de yaşanan darbe girişimini kınadı ve aşağıdaki mesajı yayınladı.

 

Hukuk dışı yapılan her tür teşebbüsün başarısız olması için yaşadığımız şehirde hemşerilerimizle birlikte demokrasimize sahip çıkacak, gece gündüz demeden meydanlarda nöbet tutacağız. Geleceğimiz çocuklarımız için demokrasi nöbetini asla bırakmayacağız. Bizler bu Ülkenin evlatlarıyız. Doğduğumuz, okuduğumuz memleketimize ve birlikte yaşadığımız topluma hizmet etmekten ve demokrasi nöbeti tutmaktan onur ve guru duyuyoruz.

15 Temmuz 2016 Cuma akşam saatlerinde tüm Ülkeyi sarsan darbe girişiminde bulunanları lanetliyoruz. Ünye Cumhuriyet meydanında hiçbir ayrım olmadan herkesim insanların katıldığı, yediden yetmişe hemşerilerimizin demokrasiye sahip çıkması herkes gibi Ünye Fen Adamları Derneği olarak bizleri de memnun etmiştir. Ordu, Ünyeli olmaktan gurur duyuyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene…

Evet; dün olduğu gibi bugünde yurttaşlarımız söz konusu vatan olduğunda birlikte duruşu ile başta TSK leri olmak üzere hukuka, demokrasiye ve Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılan bu haince saldırıyı, darbeye karşı dil, din, ırk, zengin, fakir hiçbir ayrım yapılmaksızın bir arada birlik içinde olarak, göğüs germiş ve darbe girişimini başarısız kılmıştır.

Demokratik düzenin en temel unsuru sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplumun en önemli varlık nedeni de Demokratik düzenin sürdürülmesidir.

Teknik eğitim almış, memleketin her yerinde, inşaasında, sokağında, her taşın altında emeği olan meslek elemanlarıyız. Asla siyasi kimlik taşımadık. Devletten mevki makam istemedik. Memleket ve toplum meselesi olduğunda kendi meselemizi derdimizi geri bırakarak karşılıksız olarak memleketimize ve topluma hizmet etme derdinde olduk. Dün olduğu gibi bugünde yarında aynı duruş içerisinde olacağız. Her zaman Millet iradesinin yanında, Demokrasi nöbetinde olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerimizle; Demokrasiyle yönetilen, hukukun üstünlüğünü kabul eden laik cumhuriyet değerlerine bağlı olması gereken her vatandaş gibi Ünye Fen Adamları Derneği ve Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak bizlerde nereden gelirse gelsin, ne amaçla yapılırsa yapılsın, halkın iradesinin yok sayılacağı askeri ve sivil hiçbir darbeyi kabul etmiyor, meşru saymıyor, şiddetle lanetle bu tür eylemleri yapanları yaptıranları kınıyoruz. Bu tür eylemlerin sonucundaki bedelleri de kimlerin ödediğinin bilinci ile tüm yurttaşlara geçmiş olsun diyorum dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-