eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

FINDIK FİYATINA AÇIKLIK GETİRDİ

FINDIK FİYATINA AÇIKLIK GETİRDİ
03 Ağustos 2016 - 2:53

GFGGG

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, serbest piyasada 2015 yılı fındığının 13 liradan alıcı bulduğu yönündeki açıklamada bulundu.Bu açıklama üreticiyi umutlanırken, tüccar ise söylenen fiyatın şu anki piyasada hiç bir geçerliliğinin olmadığını,asparagas açıklama dediler.

BAŞKAN USLU ŞUAN İÇİN FİYAT BEKLEMEK YANLIŞ

Yeni sezonla beraber üreticinin beklediği fiyatın 12,5 TL-13 TL arasında olacağı söylentilerin aslını yansıtmadığını belirten Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu,  gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başkan Uslu kamuoyunda konuşulan ve basına yansıyan fiyat ,Ziraat odalarının sadece söylemi ve arzusudur.Zira böyle hayati  ve önemli bir konuyu sadece hayali beklenti içinde lanse etmek doğru değildir. Bu konuda piyasaları bekleyip görmek gerekir.Yoksa ezbere yapılan açıklamalar geçen sene olduğu gibi bu senede üreticiye zarar verir dedi.

FINDIK 10 İLE 15 ‘İ ARASI PAZARA İNER

Başkan Uslu ayın 15’ine kadar fındığın pazara ineceğini düşünmüyorum.Burada Üreticin tavır ve tutumunun yanında ,tüccarlarında talepleri çok önemli bir yer tutmakta.Buna göre üreticinin fazla umutlandırılmaması gerektiğini, bunun fındığın piyasaya indiği vakit alışverişler neticesinde belirleneceğini söyledi.

Normal piyasada olduğu gibi fındık piyasasında da arz ve talebin esas kılındığını belirterek ,piyasada dolaşan rakamlara itibar edilmemesi , fiyat belirlemenin şuan söz konusu olmadığını  ve önümüzdeki günlerin beklenmesi gerektiğini belirti.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-