eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

YENİ MEYDAN PROJESİ YAKINDA BAŞLIYOR

YENİ MEYDAN PROJESİ YAKINDA BAŞLIYOR
16 Ağustos 2016 - 0:40

DDD

Ordu’nun büyükşehir olmasının ardından, şehre yeni bir planlama getirmek için kolları sıvayan Ordu Büyükşehir Belediyesi bir çok ilçenin meydanlarını yeniden dizayn ederek, yeniledi. Bu kapsamda öncelikle tarihi Döner Çeşme Meydanı’nda çalışma başlatan Ordu Büyükşehir  Belediyesi, Ünye’de bir meydan projesine daha imza atıyor…

Ünye’de her yerde değişimin izlerini görmek mümkün. Kısa sürede altyapı, üst yapı, makyajlama, yol, kaldırım ve bir çok yenilik hayata geçirildi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Döner Çeşme Meydanı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda da benzer bir çalışma yapılması planlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin imzasını atacağı Cumhuriyet Meydanı ile ilgili projenin hazır olduğu ve yakında çalışmalara başlanacağı öğrenildi.

YENİ KONSEPT HAZIRDDFRR

Halkın merakla beklediği  tarihi Döner Çeşme meydanında’ki  çalışmaların bitiminin ardından Cumhuriyet Meydanında’da yeni proje uygulanmaya başlanacak. Modernleştirme çalışmaları kapsamında çalışmalarına hız kazandıran ve Cumhuriyet Meydanı ile ilgili yeni bir konsept belirleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce Cumhuriyet Meydanı ile ilgili olarak yeni proje görüşüldü ve onaylandı.

PROJEDE ÇINAR AĞACI ESAS ALINDI

Cumhuriyet Meydanı Projesi kapsamında tarihi Çınar ağacının etrafı projenin odak noktası olarak belirlendi. Projeye göre ağaç etrafı şekillendirilecek ve araç trafik akışı ağacın etrafından gerçekleştirilecek. Farklı ve modern bir kent amaçlandığı belirtilen projede, Ünye, Ordu’nun dışa açılan  kapısı ve Karadeniz’in incisi, aynı zamanda tarihi bir şehir olarak ele alınacak ve bu yönde çalışmaların süreceği belirtildi.

Onaylanan projeye göre yeni bir konsept belirlendi ve bu projenin görselini ilk kez yayınlıyoruz.

 

gert

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-