eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Yeni Sezon Fındık Taban Fiyatı Belli Oldu

Yeni Sezon Fındık Taban Fiyatı Belli Oldu
15 Ağustos 2016 - 14:45

KKOL

Ünye’de merakla beklenen fındık tabanı fiyatı belli oldu. Ünye Ticaret Borsası yeni fındık sezonunu 11,50 TL’den açtı.
Bölge ekonomisin bel kemiği olan ve üreticinin yavaş yavaş pazara indirmeye başladığı yeni sezonda fındık fiyatı belirsizliği ortadan kalktı. Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu yeni sezon fiyatıyla ilgili olarak gazetemize yaptığı özel açıklamada;

“Bugün yeni fındık 11,50, eski fındıkta ise 10,50 TL’den alıcı buluyor. Yeni fındıkla eski fındığın arasında 1 TL fark var.

Bu yıl üreticiler çoğunlukla fındıklarını toplarken amele almak yerine kendileri topluyorlar. Bu nedenle fındık harmanlara yeni yeni toparlanmaya başlıyor.Tam olarak pazara fındık inişi olmadı.

2016 yılı mahsulü 50 randıman net fiyatı 11. 50 TL’dir.

Randımana göre fiyatlarda değişme olacaktır. Fiyatlarda genel olarak değişimi zaman gösterecektir fakat bu yıl ürün az, çok fiyatların düşeceğini sanmıyorum.Lakin şöyle bir durumda söz konusu şuanda açıklanan rekolte az olsada ,geçen seneden kalan 150 bin ton fındık unutulmamalı.O yüzden üreticinin ihtiyaçları doğrultusunda fiyatı bulduğunda ürününü satmasını tavsiye ediyorum.Zira geçen sezon üretici geçen sen yanlış yere beklentiye sokuldu ve sonunda mağdur oldu dedi.

Beklenti yüksek olmamalı dedi

Başkan Uslu;Arz-talep dengesine göre fındık fiyatının daha da yükselmesini bekleyen üreticiler, bugünlerde 11,50 TL olan fındığın fiyatının ilerideki günlerde artmasını bekliyor.Üretici geçen yılki gibi 15 TL – 20 TL’ye satarız diye düşünmesin.” Dedi.

Bölgemizde fındık ne kadar az olsa da yine emanete bırakırlar diye düşünüyorum. İnsanlar ihtiyaçları kadar fındıklarını satsınlar. Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-