eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

BAŞKAN ÇAMYAR ”Yapılamaz denilenleri yaptık”

BAŞKAN ÇAMYAR ”Yapılamaz denilenleri yaptık”
17 Ağustos 2016 - 16:30

LLKL

 

indir

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yeni pazaryeri alanında incelemelerde bulundu ve çalışmalardan bilgi aldı.Eski pazaryeri ile ilgili de pazar alanının taşınmasının ardından hemen Kültür Sarayı ve yeni bir meydan ile ilgili ihaleye çıkacağız diye söze başlayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Yapılamaz denilenleri yapıyor, Ünye’yi geleceğe hazırlıyoruz”dedi.

Pazaryerimizde hızla çalışmaya devam ediyoruz.

Yer tesliminden itibaren, zemindeki baskı betonumuz bitti, direklerimiz dikildi, üst imalata geçtik. İnşallah Kurban Bayramı’na yetiştirmeye gayret ediyor işadamımız. Burası biter bitmez, çok hızlı bir şekilde, pazaryerindeki toplam 24 dönümlük alanı, buradaki daha düzenli alana taşımız olacağız. 24 dönümlük alanın 7 dönümünü kültür sarayı olarak ayırmıştık.

Bu arada Ünyeli hemşehrilerimize de projemizin bittiği ile ilgili müjdeyi sanal ortamdan iletmiştik. Ankara’daki iki günlük ziyaretlerimizi tamamlayıp dönmüş olduk. AK partimizin de 15. kuruluş yıldönümü münasebetiyle gitmişken,DDFRR ziyaretimizi uzatıp, hem Karayolları Genel Müdürlüğü’müzde Tabakhaneyle ilgili çalışma hem Kültür Bakanlığı’mızda kültür sarayıyla ilgili iki odak çalışmamız var şu anda Ankara’da. Bunlarla ilgili siyasilerimizle bir dizi görüşmeler yapıp memleketimize dönmüş olduk. Döner dönmez de boşaltacağımız alanın alt çalışmasını tamamladığımızı ifade etmek istiyorum.

Kültür sarayı 20 ayda bitecek

Kültür sarayımız 15 milyonluk bir proje olacak. 3 tane salon var içerisinde, kapalı salonlarımız. Bunlardan bir tanesi, 600 kişilik bir salon olacak, diğerlerinin kapasitesi daha az olacak. İçerisinde yine kütüphanesi, el sanatlarıyla ilgili sınıfları, boyama salonları şeklinde bir tasarım bitmiş durumda şu anda.

17 dönümle ilgili de, bizim projemizle, İstanbul’dan bir firmamız çalışmaya devam ediyor. 24 dönümün çalışmasını bitirip, orayı boşaltıp buraya taşıdığımızda, biz o alanın ihalesini Kültür Bakanlığı’mızla beraber aynı anda 17 dönümün ihalesine çıkmak suretiyle 1.5 yıllık zaman diliminde bitirmeyi planlıyoruz. Siyasette hedef koymak önemlidir, onun için biz diğer iş merkezimizde 20 aylık zaman diliminde bitireceğiz inşallah.

Yine 9. ayın içerisinde, Kurban Bayramı’nın akabinde de Rüzgarlı Sokakla ilgili yıkım işlemlerine  başlamış olacağız.

Çok güzel bir işçilik çıkıyor gördüğünüz gibi burada. Üstü tamamen kapalı olacak dükkanlarımızın. Koridor sağa sola dükkanlara açılıyor olacak. Koridorun üzeri şeffaf kapalı olacak, ışık alması açısından. Hava sirkülasyonu açısından da yine yandaki alanların açıklığıyla ilgili bütün detay çalışmalarını mimari projemizde tamamlayarak hayata geçireceğiz inşallah.

Yapılamaz denileni yaptık

Hiç kimse belediye sinemasını yıkamaz, kültür sarayını yıkamaz deniyordu orayı yıktık. Hiç kimse belediyenin altını boşaltamaz deniyordu, belediyenin altını boşalttık. Kurumsal bir kimlik haline kavuşturduk. Taşınmalarını tamamladı ekibimiz. Şimdi bizim ek bina olarak kullandığımız, zabıta binası olarak geçen yerde de Büyükşehir Belediyemiz bir çalışma yapıp, onlarda orayı inşallah, Büyükşehirin Ünyedeki yerleşkesi olarak kullanmaya başlayacaklar. Orası da komple elden geçen bir bina haline gelmiş olacak.

 

13934877_1816364911918292_2849921944788880119_n 13938379_1816364925251624_9170771398525802285_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-