eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Fındığın Durdurulamayan Yükselişi

Fındığın Durdurulamayan Yükselişi
23 Ağustos 2016 - 14:10

14101965_10208608855532218_155329788_n

Yeni fındık sezonunun başlamasının ardından, son günlerde en çok konuşulan konu fındık fiyatının akıbeti. 2016 fındık sezonunun başlamasıyla beraber fındık fiyatında yaşanan dalgalanma ve vatandaşın yüksek fiyat beklentisi gündemi hayli meşgul ediyor.

Bugün Fiskobirliğin fındık fiyatını 14 TL olarak açıklaması, fındığın fiyat tablosunda bir hareketlenme yaşandığını gösterdi. Vatandaş ise bu fiyatların ne kadar kalıcı olup olmayacağını merak ediyor. Konuyla ilgili olarak Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, fındık fiyatındaki değişimi değerlendirdi.

Uslu fındık fiyatında genel bir yükselişten beklentisi içinde olduklarını “Şu anda piyasa 13.50 Tl’ye çalışıyor ama fiyatlar yukarı bakıyor. 14 TL olmasını bekliyoruz. Sürekli yükselen bir fiyat tablosu var.” sözleriyle belirtti.

Hasat edilen fındığın beklenen rekoltenin altında olmasının fındık fiyatındaki artışa etken olduğunu belirten Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, “Fındık harmana geldikçe az olduğu anlaşıldı. Az ürüne de talep oluşmaya başlıyor. Bugün olmazsa yarın 14 TL’yi bulacağını düşünüyoruz fındık fiyatının.” diye konuştu.

Fiskobirliğin bugün açıkladığı fiyatı olağanüstü bulmayan Uslu, “Sezon yeni başladı. Yeni ürüne her zaman talep olur. Ürün az olduğu için pazara inişi zayıf. Bu nedenle fabrikalar çalışma aşamasına geçemedi henüz. Talep var fakat ürün az olduğu için piyasada bir yavaşlık söz konusu. Fiskobirliğin açıkladığı fiyat da bu nedenlerle oluşmasını beklediğimiz olağan bir fiyat” dedi.

 

 

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-