eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ordu’da Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

Ordu’da Zafer Bayramı Törenle Kutlandı
30 Ağustos 2016 - 12:54
s
30 Ağustos Zafer Bayramı, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. 30 Ağustos kutlamaları, Şarkiye Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı.
Düzenlenen törende Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren çelenk sunma töreninin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, makamında tebrikleri kabul etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü, Ordu Lisesi önünde yapılan kutlama töreniyle devam etti. Düzenlenen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Protokol Mensupları, Daire Başkanları, Kurum Amirleri, STK temsilcileri, askeri erkân ile vatandaşlar katıldı.
ÜSTEĞMEN TAŞÇI: “BU ZAFER TÜRK ORDUSUNUN ÖLÜMSÜZLÜK ABİDESİDİR”
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’la birlikte kutlama törenine katılanları selamlamasının ardından tören programına geçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Erol Taşçı, ”Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Çünkü her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış bu harekât, Türk milletinin ve bağrından çıkardığı ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını bir kez daha kanıtlamıştır. Bu zaferle Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi, yalnızca Türklerin değil, dünyada ezilmiş tüm ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur. Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıldönümünde böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Büyük Önder gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Tarihimizin şanını, atalarımızın yüceliğini, ordumuzun cesaretini, Türk’ün karşı konulmaz gücünü, tüm dünyaya tek kelimeyle anlatan 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
Ordu Lisesi önündeki Zafer Bayramı kutlamaları halk oyunları gösterisi, şiir okunması; bayrak ve flamaların, muharip gazilerin ve askeri birliklerin protokol platformunun önünden geçişiyle sona erdi.
bbbbtt
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-