eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Kıranlı’dan“Adli Yargı Yılı Açılışı”Mesajı

Kıranlı’dan“Adli Yargı Yılı Açılışı”Mesajı
06 Eylül 2016 - 1:14

1112-1024x7681“Adli Yargı Yılı Açılışı”

Hukuk devletinin yaşamsal özelliği yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığıdır.

Devletimizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1920 yılında yaptığı bir konuşmada belirttiği gibi, “Ulusun yargı hakkı, bağımsızlığının birinci koşuludur.  Adalet kuvveti  bağımsız olmayan bir ulusun; devlet olarak varlığı kabul edilemez” sözü ve her zaman Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı, akıl ve bilimin egemen olduğu, insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği, temel hak ve özgürlüklerin kişisel ve kurumsal olarak yaşama geçtiği, tüm yurttaşlarımızın hukuk güvenliğinden yararlandığı, barış, kardeşlik ve huzurun yaşandığı, korkunun söz konusu olmayacağı güzel Türkiye’mizde; demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin evrensel değerlerini yaşama geçirerek hep birlikte sağlık ve mutluluk içinde yaşayabilmektir.

Bu yüksek değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak, bu değerlerin ülkemizde yerleşmesini ve uygulanmasının devamlılığını sağlamak, kuşkusuz ki toplumda; her şeyin hukuk düzeni içinde gerçekleşmesini, eşitliği, huzur ve refahı, toplumsal barışı, uzlaşı ve kardeşliği getirecektir.

Hukuk devleti olmanın ön şartı toplumda hukuk bilincinin yerleşmesi ve hukuka saygı duyulmasıdır.

Hukuk devletinde yaşamak isteyen herkes bu konuda kendisini sorumlu ve görevli saymalı, toplumda “her şeyin hukuk düzeni içinde hayata geçmesi için oluşan ortak irade” yaşam biçimi haline gelmeli. Toplum olarak hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti benimsemeli, sahip çıkmalı ve korumalıyız. Demokrasi ve Hukuk herkese lazımdır.

Bu bağlamda; 2014- 2015 Yargı Yılı’nın başarılarla dolu ve adil bir yıl olmasını dileğiyle; Kendi adıma ve Ünye Fen Adamları Derneği,  Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak;

Ülkemizde görev yapan tüm yargı mensuplarına, Ordu Barosu Avukatlarına ve Ünye de görev yapan Avukatlara, tüm hukukçulara, adli yargı çalışanlarına teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyor, Yeni adli yılın Türk yargı erki mensupları için başarılı, halkımız için adaletli, toplumumuz için huzurlu ve verimli geçmesini diliyorum.

Musa KIRANLI

Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

bbbbtt

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-