eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

17 yılda Allah’a aşkına bu fındık sorunu çözülmez mi?

17 yılda Allah’a aşkına bu fındık sorunu çözülmez mi?
23 Mart 2019 - 2:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Özellikle geçmiş seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş kardeşlerime seslenmek isterim. 17 yıl omuzunda taşıdın. 17 yıldır ne istediysen verdin. 17 yılda Allah’a aşkına bu fındık sorunu çözülmez mi?” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Kılıçdaroğlu, Boztepe’deki bir otelde STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

 

Bir siyasal partinin 17 yıldır iktidarda olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Özellikle geçmiş seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş kardeşlerime seslenmek isterim. 17 yıl omuzunda taşıdın. 17 yıldır ne istediysen verdin. 17 yılda Allah’a aşkına bu fındık sorunu çözülmez mi? Bir yılda çözülecek olaydır, altı ayda çözülecek olaydır. 17 yıldır niye çözmüyorlar? Yakında fındık ithal ederlerse hiç şaşmayın.” görüşünü dile getirdi.

 

– “Fındık sorunu ben bildim bileli var, bir türlü çözülmüyor”

 

“Aklınıza gelir miydi hiç saman ithal etmek?” diye soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

“Akılınıza hiç gelir miydi nohut, mercimek ithal etmek? Aklınıza gelir miydi bu memleket bir gün soğan ithal edecek, 200 bin ton sıfır gümrüksüz patates ithal edecek? Bademin yüzde 96’sı ithal ediliyor. Bir devlet planlama ile yönetilir. Devlet liyakat ve adaletle yönetilir. Fındık sorunu ben bildim bileli var, bir türlü çözülmüyor. Çözmüyorlar. Fındık üreticileri de sorununu çözmeyen iktidara sahip çıkıyor. Ağustos ayında fındığı topluyorsunuz, ağustosun sonunda eylülde de satıyorsunuz. Ekimin de sonunda fındık fiyatları açıklanıyor. Zaten vatandaş fındığını sattı. Düşünerek sandığa gitme zamanı.”

 

İnsanların 17 yılın sonunda soğan ve patates kuyruğuna girdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kusura bakmayın da sizin de aklınızla alay ediyorlar. Adına varlık kuyruğu diyorlar. Ne var bunda? Varlık kuyruğu olsa o kuyruğun en başında sen olurdun. Aslında Türkiye cennet gibi bir ülke. Türkiye’de her şey var. Türkiye’de olmayan devlet aklı. Bir kişinin aklı var. Liyakat yok Türkiye’de.” diye konuştu.

 

“17 yılın sonunda geldiğimiz nokta nedir? Fabrikaları sattık. Her şeyi ithal eder noktaya geldik” ifadelerine yer ver Kılıçdaroğlu, “Vatandaştan 2 trilyon doların üzerinde vergi aldılar. Hiçbir Cumhuriyet hükümeti bu kadar para toplamadı. 500 milyar dolara ulaştı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin borcu. Borç, fabrikalar satıldı 70 milyar dolar, 2 trilyon dolar vergi alındı, şimdi soğan kuyruğundayız hep beraber. Nereye gitti bu para?” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-