eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ARZANOĞLU ÜRETİCİYİ YENİ SEZON ÖNCESİ UYARDI

ARZANOĞLU ÜRETİCİYİ YENİ SEZON ÖNCESİ UYARDI
18 Nisan 2019 - 1:47

Ünye’de Arzanoğlu Tarım Ürünleri İşletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu, fındık fiyatları ile ilgili gazetemize özel bilgi verdi.

Şuan fındık fiyatlarında artış görülmediğini söyleyen Arzanoğlu, “bu sene mahsulümüz iyi olacak” diyerek beklenti içinde olduğunu ifade etti.

Arzanoğlu Tarım sahibi Ersin Şahin Arzanoğlu, açıklamasında Bugün itibariyle fındık fiyatımız 15.30 liradır. Köylerden haberler iyi geliyor, herkes gübrelerini döküyor, bir sıkıntı yok. Bu sene mahsulümüz iyi olacak diye beklenti içindeyiz.Fiyatlar biraz daha yükselecekti ama  toprak mahsullerinin devreye girmesi fiyatları yükseltmedi. İnadına geriye çekti.”dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti;

“Küllenme ile ilgiyi uyarıları dikkate almalıyız

Küllenmeyle ilgili İlçe Tarım Müdürlüğünün ve Ziraat Odalarının bize uyarıları var. O böcek ile mücadele etmek lazım, fındığa çok büyük zarar veriyor. Değişik bir böcekten bahsediyorlar onun da ayrı bir mücadelesi var. Bizim köylümüz eskiden sadece toz ilaç vurarak fındığı koruduğunu zannediyordu ama şimdi öyle değil. Küllenme, küflenme, fındıkta delik, çürük oluşumu gibi olaylara karşı mücadelenin yapılması gerekiyor.Köylümüzü bu tehlikelere karşı Ziraat Odalarının, İlçe Tarım Müdürlüklerinin  bilgilendirmesini istiyoruz.”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-