eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ÜNYE BELEDİYESİ 500 BİN LİRAYI GERİ İSTEDİ

ÜNYE BELEDİYESİ 500 BİN LİRAYI GERİ İSTEDİ
17 Nisan 2019 - 0:00

 

Eski belediye yönetiminin defterleri karıştırıldıkça yeni gelişmeler yaşanmaya  devam ediyor. Hesaplar kesildi mektuplar yola çıktı,kabak müdüre patladı.

En son ki Ünye Belediye meclisi oturumda gündeme gelen ve meclis kararıyla Başkan Çamyar ve ekibinden tahsil edilmesi istenen kamu zararına ilişkin ödeme tebligatları muhataplarına yollandı.

AĞIR FATURA KARTAL’A KESİLDİ

Buna göre 500 bin liralık kamu zararının faturası Eski Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ,Başkan yardımcısı Erhan Eren ve Basın ve halkla ilişkiler Müdürü İlhan Kartal’a kesildi.

Hazırlanan raporda dikkat çeken ise,Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ‘ın ve Başkan Yardımcısı Erhan Eren’in  altında çalışan, emriyle hareket eden Ünye Belediyesi Basın ve halkla ilişkiler Müdürü İlhan Kartal’ın  500 bin liranın neredeyse tamamına yakınından 460 bin lirasından sorumlu tutulması oldu.

ÖDEME YOK, MAHKEME VAR

Ünye Belediyesi tarafından kamu zararı belirtilen 500 bin liranın, yukarıda belirttiğimiz üç isimden tahsil edilmesi için ilk tebligat mektupları adreslere postalandı postalanmasına ama  tarafların konuyu hukuki platforma taşıyacağı tahmin ediliyor.

Zira geçen hafta Ünye Eski Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren yazılı açıklama yaparak ,harcamaları kalem kalem kamuoyu ile paylaşarak usulsüz bir durumun olmadığını iddia etmişti.

TAHSİL EDİLMEK İSTENEN RAKAM DEVEDE KULAK

Kamu zararı olarak 500 bin lira gündemi meşgul ederken asıl gözden kaçan ise Ünye Belediyesinin Ahmet Çamyar döneminden kalan  111 trilyon borcu nasıl ve nerelere harcayarak yaptığı gerçeği .

111 milyonluk borçlanmanın yanında 500 bin lira  gibi bir rakamın kamu zararı olarak tahsil edilmeye gidilmesi devede kulak gibi kalırken, asıl kıyametin Sayıştay raporundan sonra kopacağı öğrenildi.

DAHA NELER ÇIKACAK ?

Bu raporun içinde bir çok inşaat şirketinin isminde geçtiği gelen ön bilgiler arasında.

Önümüzdeki günlerde Ünye belediyesi eski yönetimi hakkında ne gibi gelişmeler yaşanacak bekleyip göreceğiz. Belli mi olur belki de bazılarına ev ve araba hediye edilmiş olabilir..

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-