eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ÜNYE’DE GÖRENLERİ ŞAŞIRTAN MEZARLIK

ÜNYE’DE GÖRENLERİ ŞAŞIRTAN MEZARLIK
19 Nisan 2019 - 11:25

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan bir mezarlık görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Halk arasında Türbe ve Tepe Mezarlığı olarak bilinen mezarlıkta bazı mezarların kıbleye ters, bazılarının ise kıbleden yönünden uzak olması dikkat çekti.Ünye’nin Atatürk Mahallesi Tepe Yolu üzerinde bulunan ve halk arasında Tepe ve Türbe Mezarlığı olarak bilinen mezarlığın diğerlerine göre farklı olduğu görüldü.

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan bir mezarlık görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Yaklaşık yüz yıllık mezarların olduğu alanda ölen kişilerin çarpık bir şekilde gömülerek defnedildiği görülürken, bu olayın ise hala mezarlığın bazı yerlerinde devam ettiği gözlemlendi.

Mezarlıkta yüz yıllık mezarlarda var

İlçede Türbe Mezarlığı olarak bilinen mezarlıkta yüz yıllık mezarların olduğu ve yıllar öncede Ermeni vatandaşların gömüldüğü öğrenildi. Mezarlık içerisinde ilk mezar koyan kişileri örnek alan diğer mezar sahipleri ise yıllardır bu gelişigüzel mezarlığı kullanmaya devam ediyor.
Vatandaşların bu olayı şaşkınlıkla karşıladığı öğrenilirken, mezarların yerleri tekrar değişecek mi şimdilik herkes tarafından merak konusu oldu. Ayrıca mezarlığa yeni defin işlemleri yapılırken de kıble yönüne dikkat edilmediği de görüldü.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-