eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Sınav Koleji’nde 23 Nisan Coşkusu

Sınav Koleji’nde 23 Nisan Coşkusu
24 Nisan 2019 - 18:10

Ünye Sınav Koleji’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı.

TBMM’nin açılışının 99.yıl dönümü nedeni ile Ünye Sınav Koleji’nin minikleri, kendi bayramlarını özgürce, neşe içinde kutladılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda Türkçe Öğretmeni Emel ATEŞ günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yaptı.

Programda, Minikler Türkçe Şarkılı Dans Gösterisi, Ritim Grubu korosunun müzik dinletisi, İngilizce Şarkı ve Dans Gösterisi, 6. Sınıf Öğrencisi Zühre Karagönlü’nün jimnastik gösterisi, 5. Sınıf Öğrencilerinin hazırladığı fıkra canlandırması, 5/A sınıfı öğrencilerinin koro ekibinin müzik dinletisi, ortaokul öğrencilerinin hazırladığı vals gösterisi, 8/A sınıfı öğrencisi Fatma Özge Yüksel’in Atatürk Adlı Şiiri seslendirmesi, Adana Çiftetellisi ve Zeybek Gösterisi yapıldı.

Programda son olarak, Ortaokul Müdiresi Elif Nal Alaca, Rize’de gerçekleşen Taekwondo Karadeniz Bölge müsabakasında birincilik elde eden Fatma Özge Yüksel’e ödülünü verdi.

Programda konuşma yapan Türkçe Öğretmeni Emel ATEŞ;

“Türkiye Cumhuriyet ve bizler çok önemli bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 99 Yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan ilk Milli Meclis olan Kurtuluş Savaşının katılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün. Mustafa Kemal Atatürk Milli Birlik ve Beraberlik de ancak o zaman düşmanı yurttan atacağını düşünüyordu. Mustafa Kemal Atatürk “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” dedi.

23 Nisan 1920’de vatanın her yerinden gelen temsilcilerle Türkiye Büyük Millet Meclisi Ankara’da açıldı. Türk Milleti için bu kadar önemli olan 23 Nisan Atatürk tarafından çocuklara bırakıldı. Çocuk bir ülkenin garantisidir. Bugünün ahlakı olan gençler yarınları sizler inşa edeceksiniz. Mutlu ve huzurlu bir gelecek her alanda kendinizi geliştirmekte bağlıdır. Her ülkenin güzel çocukları gülelim, eğlenelim ama tüm bunları yaparken bizleri bugünleri armağan eden büyüklerimiz asla unutmayalım. Bugün sizlerin gününüzdür bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-