eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ALTIN VE DÖVİZDE NELER OLUYOR ?

ALTIN VE DÖVİZDE NELER OLUYOR ?
29 Nisan 2019 - 3:32

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp döviz ve altın piyasalarındaki son durumunu yatırımcılar için değerlendirdi.

“Haziran ve Temmuz aylarında altın fiyatları sabit bir hal alacaktır. ” diyen CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp sözlerine şu şekilde devam etti;

Hafta başında 5.87,5.88 aralığında Dolar fiyatı ve 6.55,6.57 Euro fiyatı vardı. Bu süreç Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının faiz kararıyla beraber bir miktar yukarı ivmelenerek ilk etapta 5.93,5.95 ve dün itibariyle 5.97 gibi bir fiyat göründü. Bugün ise daha sakin 5.93’e kadar alış yönünde döviz fiyatları var. Fakat görüyoruz ki özellikle piyasaların faiz beklentisi ve Türkiye Cumhuriyetinin iç ve dış siyasetteki gelişmeleriyle beraber döviz fiyatlarında bir belirsizlik var. Merkez bankasının kararıyla beraber piyasalardaki beklentiler bir miktar değişti, özellikle iç ve dış siyasetteki beklentilerin ve belirsizliklerin de devam etmesiyle döviz fiyatı değerlenerek döviz sepetini ileri çekiyor.

Ülkeler arası gerginlik.

Dış siyasette özellikle haziran ayında Rusya ile anlaşma sonucu gelecek olan s 400 füzeleri Amerika’yla olan ilişkilerimizi gerdirmekte yıpratmakta bu her iki ülke arasında bir takım siyasi gerginlikler yaratıyor. İç piyasada Haziran ayı toplantısında yüzde 50nin üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının faiz indireceği ön görülüyor, buda fiyatların yuları çıkmasında etkili oluyor. Merkez Bankası faiz indirim sürecine girecek ise önümüzdeki yaz ayında alt taban 5.50,5.55 olan dolar fiyatı ivmelenerek 5.80,5.85 gibi ortalama fiyat olacağı tahmin ediliyor.

Altın fiyatları düşmüyor.

Bu fiyat oluşumları tabi ki altın tarafında da etkili oluyor. Hafta başında 239, 239.50tl bandında olan gram altın fiyatı bu hafta itibariyle 245.20krş, çeyrek altın ise 400 tl iken bu hafta 410tl’ye kadar yükselmiş durumda tahmin ediyoruz ons fiyatlarında çok büyük hareketler olmayacaktır. Altın fiyatları Haziran ve Temmuz aylarında altın sabit bir hal alacaktır. Âmâ tabi ki önümüzde ki üç, dört aydaki fiyatları kestirebilmemiz çok zor. ”diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-