eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Sınav Koleji’nden Gerçeği Aratmayan TYT Sınavı

Sınav Koleji’nden Gerçeği Aratmayan TYT Sınavı
28 Nisan 2019 - 20:22

Ünye Sınav Koleji, üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için “TYT Provası” gerçekleştirdi.

Binlerce öğrencinin 15 Haziran tarihinde girecek olduğu TYT Sınavı için geri sayım devam ederken Ünye Sınav Koleji tüm fiziki şartların ÖSYM ile aynı olduğu “TYT Provası” isimli sınav ile öğrencilerini gerçek sınav deneyimi yaşattı.

Cumartesi günü saat 10.15’de Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler üst aramasının ardından sadece giriş belgeleri ve kimlikleriyle sınav salonuna yerleştirildi.

Öğrencilere gerçek sınav atmosferi yaşatmak amacıyla tüm şartların TYT sınavı ile aynı olduğu sınavda saat 10.00’dan sonra kapılar kapandı ve geç kalan ile belgesi eksik olan öğrenciler sınav salonuna alınmadı.

Tüm ülke genelinde uygulama ile öğrencilere gerçek sınav deneyimi yaşatmak istediklerini belirten Ünye Sınav Koleji Lise Müdürü Yeliz Tokaç yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

Ünye Sınav Koleji Lise Müdürü Yeliz Tokaç: “Ünye Sınav Koleji olarak gerçekleştirdiğimiz” TYT  PROVASI” sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Sınav genel merkezimizin ülke genelinde yaptığı bu uygulama İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde de gerçekleştirilecektir. Sınav günü yaşanacak sorunları önceden tespit etmeleri ve heyecanlarını yenmeleri için yaptığımız bu uygulama onlar için büyük bir deneyim oldu. Sınava geç kalan, sınav evrakları olmayan öğrenciler sınav salonuna alınmadı. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirdiğimiz sınav ÖSYM ile uyumlu fiziki şartlar tamamlanarak yapıldı. Yapılan bu uygulamadan öğrencilerimiz ve velilerimizin memnun olduklarını görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkürler.” diye konuştu.

Bu sınavın kendileri için bir ön hazırlık olduğunu ve gerçek sınav heyecanını bu atmosferde yaşadıklarını belirten öğrenciler, Sınav Kolejine teşekkürlerini iletti. Geç kaldıkları için sınava giremeyen öğrenciler ise bu durumun kendilerine gerçek TYT sınavı için büyük ders sağladığını ve gerçek sınava çok daha erken gideceklerini belirttiler.   

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-