eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ramazan Öncesi Fırınlara Sıkı Denetim

Ramazan Öncesi Fırınlara Sıkı Denetim
30 Nisan 2019 - 14:43

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ramazan öncesi fırınları denetledi.

Gıda Kontrol Ekipleri ile Ünye Belediyesi Zabıta Ekiplerinin ortak yaptığı denetimde evraklar incelenirken hijyen şartlarını taşıyıp taşımadıkları da kontrol edildi.

Denetimlerle ilgili “Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için ilçe genelinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri mobil ekipleri denetimlerini sürdürmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden denetimlerimiz, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla sıkılaştırılmıştır. İlçemizde bulunan toplamda 65 fırına yapılan denetimlerde; gıda maddelerinin muhteviyatı, işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü ve ekmek gramajı denetimleri yapılmaktadır. Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir.” denildi.

Ayrıca, “Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. Eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-