eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Kızılay Ünye Şubesi İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor

Kızılay Ünye Şubesi İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor
02 Mayıs 2019 - 0:28

Kızılay Ünye Şubesi yeni ekibiyle yardıma muhtaç bireylere destek olmaya devam ediyor.

Kızılay Ünye Şube Başkanı İsmet Küçükoğlu, Kızılay Ünye Şubesi’nin yeni yönetimini ve yapılan faaliyetleri kameralarımıza değerlendirdi.

İsmet Küçükoğlu yaptığı açıklamada daha aktif bir yönetim kurulu ile ihtiyaç sahiplerine yardım çalışmalarının devam ettiğini, gelen bağış ürünlerinin ihtiyaç sahiplerine iletildiğini ve Ramazan ayında da çeşitli gıda faaliyetlerinin olacağını belirtirken ihtiyaç sahiplerine destek vermek isteyen vatandaşların www.kizilay.org.tr internet adresinden ve Migros’ta kurulacak olan yardım standlarından destek olabileceğini ifade etti.

Küçükoğlu ayrıca Ünye’nin kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu ve Ramazan Ayı boyunca Ünye Meydanı’nda kan bağış otobüsü ve Kızılay Çadırı bulunacağını, bu sayede Kızılay’ı insanlara daha iyi tanıtacaklarını belirterek şu şekilde konuştu;

Kızılay Ünye Şube Başkanı İsmet Küçükoğlu: “Bu bölgede ve Ordu bölgesinde 3 tane şube var. Ordu vilayet, Fatsa ve Ünye, aynı zamanda buralarda kongre yapılarak Ordu ve Fatsa’nın yönetimleri değişti.

Ünye Kızılay kapatıldı. Neden kapatıldı?

Performans  düşüklüğü nedeniyle  burada kapatmışlar. Gerçekten baktığımız zaman 12 yıl içerisinde 3 senede bir kongre oluyor. Kızılay sadece Ünye’nin ailelerinden bir bağış dairesi var sadece bu daireden getirdiği aylık kira geliri var, bunun haricinde başka gelir yok. Kapatıldı ve bize göreve verdiler, bizde süratle 50 kişilik bir liste ekibi kurduk, geçici yönetim kurulunu değiştirdim. Yerine daha aktif bir yönetim kurulu yaptım. Sizin de bildiğiniz gibi meclis üyesinde Ali Alparslan Öz, Ali Ergün, Hasan Tavlı ve Zeynep Yılmaz var.

Ekibimizle En İyi Şekilde Organize Olup Çalışmalarımızı Başlattık

12 yılın acısını çıkarmak üzere her gün toplantılar yaparak bir adım attık. Biz bu işleri yaparken de Ankara’da yardım ve giysi kolileri gelmeye başladı. Biz çok şaşırdık çünkü ilk defa başımıza böyle bir şey geliyor. Ankara’dan 80 koli birden geldi, onun beşinden tekrar 30 koli geldi. Biz nereye koyacağımızı şaşırdık ama sonra organize olup her birini yerleştirdik. Lc Waikiki isimli  firma Türkiye’nin her yerine ürünler gönderiyor. Gelen ürünleri bir depomuzda idare ettik. Sonra ise Belediye Başkanımızla görüşerek bize bir yer tahsil etmelerini rica ettik, onlarda bize bir depolarını açarak bize oraya koymamızı söylediler. Böylelikle de bir depomuz olmuş oldu.

Kısa zamanda Tekkiraz, Pelitliyatak ve Çaybaşın’a belediyeden kalan ürünleri gönderdik. Şimdi Ankara’dan gelen bağış ürünleri de gönderiyoruz. Kısa zamanda gönderdiklerimiz bunlar ama daha çok gidecek yerler var. Ramazan’da gıda kolilerimiz gelecek, hazırlanma aşamasındalar. Ülkede 400bin  tane aileye gıda kolisi verilecektir. Ünye’ye ne kadar düşeceğini henüz bilemiyoruz. Muhtemelen para yardımı da yapılacak ama kaç kişiye verilecek belli değil.

Kuruluşlarla İş Birliği Yaparak Yardımlarımızı Gerçekleştiriyoruz

Yardımları yaparken hem Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve bir de Belediyenin bir kuruluşlarıyla iş birliği yaptık. Sosyal Yardımlaşma Vakfın’da Kaymakam Bey ile görüşülerek okullarda ki durumu iyi olmayan öğrencilerin listesini aldık. Okullara kıyafet yardımı yapıyoruz. Belediyeden aldığımız liste büyüktü, onlara daha böyle ihtimam göstermişlerdi. Bizim birde kendi arkadaşlarımızın kendi bildikleri ihtiyaç sahipleri var. Birde dili olup da konuşamayanları bulup yardıma muhtaç insanlara yardımımız oluyor.

Migros’ta  Yardım Kolilerimiz Olacak

Ramazan öncesinde bizim www.kizilay.org.tr diye bir internet sayfamız var oradan yardımcı olmak isteyenler bağış yapabilirler. İki tane kolimiz var biri 65 TL, diğeri 120 TL’dir. Kızılay Migros’la anlaşma yaptığı için Migros’da bir stant kuracağız. Migros’dan alışveriş yapanlar bize verecekler ,bizde kolilere  ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Hayırseverler dilerse bizlere nakit vererek de yardımcı olabilirler. Özellikle bize yapılan tüm nakli yardımlar %100 vergiden düşüyor.Şuanda 100 ve ya 140 kişiye yardımlarımız ulaştı.

Kan Bağışı Konusunda Ünye Ordu Genelinde Birinci Sırada

Kızılay’da kan bağışı konusu çok ayrı birimi oluyor. Bizler kan ile uğraşmıyoruz biz daha çok sel, afet gibi doğa olaylarına yardımcı oluyoruz. Kan birimine  çevremizden istifa edenler oluyor ve onlarda destek oluyoruz .Böylelikle de kampanya yapmış oluyoruz. Bu konuda da Ünye Ordu’da birinci durumda. Ünye’nin bu duyarlılığına hayranım biz gelene kadar birinciydik, biz geldikten sonra da birinciliği kimseye bırakmayız. Kök hücre de ve kan verme de aynıdır çalışmalarımız sürecek.

Ramazan Ayı Boyunca Ünye Meydanı’nda Olacağız

Bu ramazan bayramı sürecince yani 30 gün boyunca burada bir kan otobüsü olacak. Haftanın üç günü buraya gelen kan araçı   ramazan boyunca burada olacak ,teravi den sonra kan bağışı yapmak isteyenler buraya uğrayabilirler. Bunun yanında Ankara’dan bir çadır istedik ,Kızılay Çadırı kurup buradan Ünye’ye Kızılay’ı tanıtmış olacağız. İnsanlar böylelikle 30 gün boyunca çalışmalarımızı daha yakından görmüş olacaklar.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-