eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.
03 Mayıs 2019 - 2:40

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantısına Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kuzey Makedonya, Lübnan, Moğolistan, Moldova Gagauz Özerk Yeri, Özbekistan, Tataristan ve Türkiye olmak üzere 20’ye yakın ülkeden, 200’ün üzerinde belediye başkanı, meclis üyesi ve yerel yönetim kuruluşu temsilcisi katıldı.Genel kurula  Ordu  adına  Başkan Hilmi Güler’i temsilen Adem Atik ve Aşkın Tören katıldı

İKİLİ GÖRÜŞMEDE KONU ORDU OLDU

Ordu Büyükşehir Başkan Vekili Adem Atik Genel Kurulun açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile görüşerek Ordu ile ilgili istişarede bulundu.Oldukça verimli geçen ikili görüşme Ordu adına olumlu geçti.Ordu’ya yapılması düşünülen konularda fikir alışverişi yapıldı.

KURTULMUŞ’UN KONUŞMASI KURULA DAMGA VURDU

Genel Kurulun açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin kuruluşundan itibaren güçlenerek uluslararası bir birliğe dönüştüğünü söyledi. TDBB’nin önemli vazifelerinden birisinin de Müslüman coğrafyalardaki savaşlar ve iç çatışmalarla ortadan kaldırılmaya çalışılan tarihi ve kültürel mirası korumak, güçlendirmek ve sonraki nesillere aktarabilmek olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “TDBB’nin geçmişte büyük medeniyetler kurmuş coğrafyanın temsilcileri olarak Orta Asya’dan Avrupa’nın içlerine kadar, Maveraünnehir’den Afrika’nın kuzeyine kadar çok geniş bir coğrafyaya hitap eden potansiyeliyle günümüz dünyasındaki yeni şehirleşme akımlarını iyi takip ederek bizim medeniyetimize has yeni şehircilik anlayışlarını bütün dünyaya örnek modeller olarak sunmak gibi bir sorumluluğu da vardır” ifadelerine yer verdi.

KONYA BB BAŞKANI ALTAY BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından oluşturulan Divan Kurulu’nda; faaliyet raporu, Denetim Kurulu ile Mali Raporların sunumu ve ibrası gerçekleştirildi. Daha sonra yapılan seçimle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı seçildi.

İLK KUTLAMA ATİK’DEN

Ordu Büyükşehir Başkan Vekili Adem Atik ,Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilen  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı kutladı ve görüşmelerde bulundu.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin 30 farklı ülkeden bin 160’dan fazla üyesi bulunuyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-