eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Öğretmenevi Yaz Sezonuna Hazır

Ünye Öğretmenevi Yaz Sezonuna Hazır
03 Mayıs 2019 - 12:10

Milli Eğitime kiralama yoluyla kazandırılan Ünye Öğretmenevi yaz sezonu öncesi hazırlıklarını tamamlayarak bölge turizmine katkı sağlamayı bekliyor.

Ünye’de mevcut yerin yetersizliği nedeniyle uzun süredir ihtiyaç olan Öğretmenevi çözüme kavuştu. Gölevi Mahallesi oteller bölgesinde daha önce iki yıldızlı otel olarak kullanılan bina kiralama yoluyla Milli Eğitim Camiasına kazandırılırken bugün yapılan basın açıklamasında binanın sezona hazır olduğu vurgulandı.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Öğretmenevi Müdürü Hasan Hamarat ve Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katılımıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıda Öğretmenevinin turizm açısından önemine değinildi.

Ünye Öğretmenevi Müdürü Hasan Hamarat;

“Merkezdeki mevcut öğretmenevimiz 110 m2 arsa üzerine kurulmuş, 550 metre alanda 5 katlı bir yer. Bina zamanında öğretmenevi konsepti ile yapılmadığı için Ünye’ye yetersiz geliyordu. Dolayısıyla Ünye’de bir Öğretmenevi ihtiyacı vardı. Bu bina, mülkiyet sahibi Alaattin Bey ile 5 yıllığına, her yıl sözleşmeyi yenilemek kaydıyla aylık 25.000 TL karşılığında kiralandı. Bu binada 27 oda var. 60 yatak kapasiteli, 890 metrekare alan üzerinde bir bina. Şu an içinde bulunduğumuz mekan düğün salonu olarak kullanılıyor. Bugün Ünye öğretmenevinin yeni binası tanıtmak ve kamuoyuna duyurmak amacıyla böyle bir program düzenledik.” Dedi.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz;

“Ünye’de göreve ilk başladığımda ziyaretime gelen konuklarımızın öncelikle söylediği konulardan biri, Ünye’de Öğretmenevi eksikliği idi. Konuyla alakalı belirli bir aşamaya kadar gelinmiştir fakat inşaat noktasında sıkıntılarımız vardı. Bizler de bunu kurum müdürümüzün büyük çabasıyla kiralama yöntemi ile hallettik.

Ünye’mizde 1750 öğretmenimiz var ve öğretmenlerimizin gerçekten bir öğretmenevine ihtiyacı vardı. Ayrıca Ünye’nin de böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Bugün bu mutluluğu sizlerle birlikte paylaşmak istedik.

Bu süreçte Sayın Kaymakamımızın yol göstericiliği ile süreci kolay bir şekilde atlattık. Bakanlıktan gerekli onay çıktı. 15 Mart itibariyle burası 5 yıllığına öğretmenlerimiz tarafından kiralandı. İnşallah bundan sonra beş yıl süreyle Ünye’mize hizmet edecek. Ünye’mizin gülen yüzü, cazibe merkezi olacak. Bu anlamda da sizin desteğiniz bizler için önemli ve değerli.

Başta Sayın Kaymakamımıza ve değerli idarecilerimize, Ünye’mize böyle bir tesis kazandırılmasında gayret ve katkıları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney”

“Ünye’de göreve başlayalı yaklaşık 2,5 yıl oldu. Ünye Karadeniz bölgesinde değil Türkiye’de isminden çokça bahsedilen, birçok kişinin gelip gezdiği gördüğü, birçok kişinin de gelip görmek, gezmek ve görev yapmak için arzu ettiği bir ilçemiz. Fakat herhangi bir sebeplerden dolayı zaruri olan bazı hizmetlerin yeterince verilemediği ve yatırımların gerekli yapılamadığını değerlendiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de öğretmeneviydi. Yani Ünye ölçeğindeki bir ilçede mevcut mülkiyeti kamuya ait olan Öğretmenevi, bizim öğretmen evimiz var denilecek standartlarda değildi. Öğretmen evimiz var ama sizi orada misafir etmemiz uygun değil konumunda bir öğretmeneviydi. Bu noktada da çabalarımız gayretlerimiz oldu. Konuyu kısa süre içerisinde bakanlık nezdinde de takip ederek hallettik. Bu hizmetin ortaya konmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yeni öğretmen evimizin milli eğitim camiasına, öğretmenlerimize, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ünye turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” Dedi.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi ise tesis ile ilgili “Kimin düşüncesi ise çok yerinde bir düşünce. Ben bu tesisin Ünye’mizin vitrin noktalarından olacağına inanıyorum. Ancak fiyat belirleme noktasında diğer işletmecilerimiz açısından çok altında fiyat belirlenmemesini istiyorum. Pozitif ayrımcılığı düşünerek bunu talep ediyorum. Çünkü öğretmenevi kamu kurumu olduğu için maliyetleri de düşük oluyor, diğer işletmelerimizin de olumsuz etkilenmemesi için kanun çerçevesinde fiyat politikası izlemesi gerekir diye düşünüyorum.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-