eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Geri Dönüşümden “Ünye” Sergisini Kaçırmayın

Geri Dönüşümden “Ünye” Sergisini Kaçırmayın
04 Mayıs 2019 - 1:51

Ünye’nin kültürel mirasları, geri dönüşüm malzemeleriyle sanata dönüştüren Rölyef sanatçısı Muhammet İlker Çorbacı, eserlerini düzenlediği sergi ile bir araya getirdi.

Şimdiye kadar Ünye’nin bir çok kültürel mirasını sanat eseri haline getiren Muhammet İlker Çorbacı eserlerini Ünye Yalı Kilisesi’nde açtığı sergi ile Ünyelilere sundu.

Emine Erdoğan’ın “Sıfır Atık” projesine yaptığı eserlerle destek veren Çorbacı, projeleriyle ve eserleriyle Ünye’yi bir sanat kenti haline getirmeyi amaçlıyor.

Eserlerinin turizm, eğitim, sanat ve geri dönüşüm gibi konular ile ilgili olduğunu ifade eden Çorbacı kameralarımıza yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“Dünya Çevre Örgütünün yapmış olduğu sanatsal etkinliklere katılmak için 7 sene önce bu sanatı yapmaya karar verdim ve bu sanatı hem kentimizini tanıtmak hem de geri dönüşümler ile kentimizin kültürel miraslarını sanat eseri haline getirmek için çalışmalar yaptım. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin Sıfır Atık Projesine, bölgede hatta Türkiye’de tek sanatsal destek veren kişiyim. Burada bir senelik bir çalışma var ve hepsi de geri dönüşümdendir.

Ünye’yi Eserlerime Bakarak Anlayabilirler

Bu sadece bir tane proje değildir. Turizm, eğitim, sanat ve geri dönüşüm gibi projeleri de kapsamaktadır. Turizm açısından bakarsak eserlerim, Ünye’ye gelen misafirlerimiz daha kenti gezmeden, tarihi ve kültürel mirasları görmeden bu eserlere bakarak anlarlar. Bunları gördükten sonra bir nevi şehri görmüş olurlar. Eğitim açısından bakarsak okullarımızda çevrecilik dersleri veriliyor. Öğrenciler gelseler ve onlara bu eserlerin atık maddelerden yapıldığını anlatırsak çocuklara çevre bilincini öğretmeye yardımcı oluruz ve içlerindeki sanatçıları ortaya çıkarabiliriz.

Bu Etkinlikle Ünyemiz Dünya’da Tanınabilir

Sanat adı altında Erasmus programına öğrenci takaslarımızla sanat okullarına sanatı öğrenmeye gelecek olan insanlar olacaktır ve sanatçılarını bizlere  gönderecektir. Bütün kentler kendi atıklarından kendi restarosyanlarını yaratabilirler. Bu etkinlik ile şehri gezmiş, şehrin kültürel bir minyatürünü görmüş olacaklar. Eğer bu çalışmaları diğer sanat severlere de aktarabilirsek bu bir festivale dönüşebilir ve Ünyemiz Dünya’da tanınabilir. Bu dalga dalga yayılabilecek bir projedir.

Bu Sanatı Başkalarına da Öğretmek İstiyorum

Bu işi yapan şuanda sadece benim ancak benim istediğim bu sanatı başkalarına da aktarmak ve onları yetiştirmektir. Değerli muhtarımız Seyhan İhtiyaroğlu’nun Cumartesi günü düzenleyeceği yöresel tatlar adı altında yöremize ve mahallemize özgü bir etkinlik olacak. Bu sergi de Seyhan İhtiyaroğlu’na destek vermek amacıyla Cumartesi gününe kadar burada olacaktır.”diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-